Jump to content
Sign in to follow this  
maoto

sjukt irreterande problem med autmoation

Recommended Posts

Hej alla ableton användare jag har problem med automation av pitch bend.

min vst synth jag använder mest är sylenth1 när jag vill göra en automation med denna synth klickar jag i configure och sedan ett snabbt tryck på pitch bend i min vst och så kan jag göra automation i arrangement mode.

nu till mitt problem, använder mig av reveal sound Spire vst går inte att göra på samma sätt som jag gör med sylenth, om någon har tips hur jag klarar det vore det fint?=)

Har fått göra automationen i själva klippet och inte i arrangemang mode, Men när jag sedan spelar upp klippet i arrangemanget så funkar det fint men när det kommer till nästa klipp så är automationen som i det förra klippet, stoppar jag sedan låten och börjar på klipp 2 så är det som det ska vara!

någon som har lösning på detta?

tack på förhand

Edited by maoto

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Tjena!

Vet inte om jag har förstått dig rätt, men Ableton har ett känt problem med pitchbend envelopes. Om du har klipp 1 och klipp 2 efter varandra, och det första klippet böjer ner pitchen till -12 så kommer klipp 2 som inte har någon automation alls att fortsätta på -12.

Min workaround är att slänga in en väldigt kort bend från -12 till 0 i starten av klippet (skarp böj). Du kommer inte att höra någon pitchbend ljudmässigt, men det kommer att korrigera pitchen tillbaka till startpunkten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.