Jump to content

Recommended Posts

Någon här inne som är haj på vad man kan köra med för mixer som man i sig kan plugga till en logic, mac. Macbook pro eller något sådant.

Jag är mer inne på en jättemixer, vad dem heter och vad dem kostar?

Jag vill alltså kunna koppa ihop den med min dator.

Något i denna stilen.

http://www.listofimages.com/wp-content/uploads/2012/05/studio-mixer-regulators-speakers-music.jpg

Är mest intresserad och vill kolla läget =)

MVH Rob.

Link to post
Share on other sites

Bilden är på en SSL Duality tror jag. En beggad SSL från sent 80 tal med lite kanaler går loss på kanske 200 000. Plus ljudkort så du kan få in och ut ljud på fler kanaler.

Link to post
Share on other sites

Jag var ju inne på en mini-ssl så jag har snackat del med teknikern som sätter ihop den. Billiga "dyra" bord t.ex gamla SSL, Neve bord kostar oftast STORA pengar att få igång 100% recappa osv. Ska du ha ett mixerbord i bra skick så pratar vi nog 350-400:- ex kablage för en SSL. Nyare bord är givetvis dyrare, ett SSL Duality kostar nog cirka 2.5miljoner.

Link to post
Share on other sites

Finns många man kan köra med, men som sagt^ om ekonomin tillåter. De stora tre är ju Neve, SSL och API, samt AMS (affilierade med Neve). Annars finns även Trident, Harrison, MCI m.fl.

Man använder helt enkelt ett ljudkort till datorn, med många in/ut gångar. Lika många som mixern behöver. I dagsläget kan man kolla på MADI t.ex som tillåter minst 64 in/utgångar. Så kopplar man sladdar mellan ljudkortet till mixern. That's it. Glöm bara inte att du kan inte köra post-fader effekter (reverb och sånt) i datorn. Dom får man köra utanför datorn, efter mixern.

Några kapabla mixrar som är vanliga under billigare pris är märken som Soundcraft, Amek, D&R och Toft, samt Sonys digitala DMX-R100. Även Trident är kända som någorlunda billiga.

Edited by Signia
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...