Jump to content
Sign in to follow this  
Bierball

Spela synt med USB-keyboard och iPad i Garageband?

Recommended Posts

Hej alla, det är första gången jag skriver i denna avdelning. Jag håller mest till i Logictråden.

Jag har skaffat iPad (2) och bestället ett Camera Connection Kit samt midi till USB-sladd från Thomann. Paketet finns att hämta ut efter klockan 16.00 idag står det på en avi jag fick i brevlådan igår.

Eftersom jag är ny på det här med iPad och rätt grön vad gäller syntar så undrar jag nu helt enkelt om jag har fattat rätt;

Jag kopplar in CCK i paddan, USB-änden från CCK och in i min midikeyboard (som faktiskt är en "riktig" keyboard, en Korg M1 men den tjänar som midikeyboard). Från hörlursutgången på "paddan" drar jag en 3,5 mm stereosladd till en av mixerns stereokanaler. Sedan startar jag Garageband, letar upp vilket eller vilka ljud jag vill leka med och spelar arslet av mig. Är det så enkelt?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Ja. Om det funkar.

Allt som är USB 1.1 compliant och inte drar för mycket ström funkar fint. Har du en grunka som drar för mycket ström kan man sätta en strömförsedd USB-hubb mellan. The sky's the limit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.