Jump to content
Annons

Köpa digitalpiano, hjälp vilket?!?! Någon som kan?!


Akua

Recommended Posts

Hej!

Jag ska köpa ett digitalpiano men jag har ingen koll på vad jag ska köpa!

Någon kunnig själ här som kan ge mig tips? Blir bara mer snurrig i bollen när jag har varit i musikaffär..

Det jag vill ha utav mitt digitalpiano är att det ska kännas så likt ett riktigt piano som möjligt!!! Det är det absolut viktigaste!!!

"Gå och spela på ett piano i en affär och känn"...men jag tycker det är SÅ svårt, jag kan spela piano men är inte så duktig att jag kan känna så bra efter några minuter i en affär..

Behöver INTE flera olika ljud och massor av effekter. Däremot att kunna transponera och spela in lite kan ju vara kul.

Priset ska vara max 20.000kr.

Det ska bara stå i min lägenhet så det kommer ju vara som en möbel, så ett rejält och snyggt och gärna vitt, hehe 🙂

Hoppas någon kan hjälpa mig, komma med åsikter, tips och idéer!

Tack på förhand!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Kawai mp11 verkar sikta på att mekaniken ska vara så realistisk som möjligt. Ca 20000kr. Har ej testat, men på pianoforum så nämns Kawai. Nåt som jag tycker är viktigt är att sustainpedalen är så steglös som möjligt. Jag märker att jag omedvetet justerar med pedalen hela tiden på vår analoga flygel, men att on/off på digitalpianot känns tråkigare (pedalen har två lägen, men jag tror pianot har tre). Jag har läst att Roland har mer eller mindre steglöst på vissa modeller.

Redigerat av Erik dP
Link to comment
Dela på andra sajter

pme (oregistrerad)

mp11 har jag inte heller provat men den ser intressant ut. Jag brukar gilla yamaha bäst så yamaha clavinova är kanske något för dig. Själv gillar jag scen modellerna bättre. De går att gömma undan om man behöver plats. Men de som verkligen ser ut som riktiga pianon har fördelen att de kan ha riktigt bra högtalare.

Link to comment
Dela på andra sajter

Tack för era svar!!!!!

Jag är nog mer intresserad av ett digitalpiano som är mer som en möbel, alltså inte scenpianon. För visst måste det vara med piano-känsla i ett sådan än ett scen-piano som jag mer tycker ser ut som en keyboard. Som sagt, jag är inte i behov av att ha flera olika ljud och tusen effekter på det.

Kawai har jag nyligen upptäckt. Kände enbart till typ Yamaha och Roland förut....

Link to comment
Dela på andra sajter

Är det någon större skillnad på kawai, casio, Roland, Yamaha när man är uppe i ca15.000kr?! Någon som är mer som ett piano i känsla och ljud?! Något märke som har mer specialiserat sig på det?

Link to comment
Dela på andra sajter

Alla tillverkare vill ju uppnå det perfekta ljudet, tangenterna och anslaget, så om man håller sig till samma prisklass så har ju alla samma ambition.

Går man däremot upp i prisklass så skiljer det. T.ex. Casios toppmodell kostar ca 15000:-, medan de andra tillverkarna har pianon i högre prisklasser. T.ex. Yamaha har en digitalflygel för runt 100000:- som påstås duga för konsertpianister. Då förstår man ju att ambitionen är hög, men det kostar också.

För två år sedan köpte jag ett Casio Celviano AP6, som vid den tiden var Casios toppmodell (Nu har de visst en ny generation, med ny ljudmotor på ingående).

Jag är fortfarande nöjd med köpet, men jag har ju bara det, så jag kan inte jämföra med nåt annat.

Jag tycker du ska gå och provspela i nån musikaffär där du kan tänka dig att handla pianot. De låter dig säkert sitta där i ett par timmar och provspela om de kan sälja ett piano till dig. Gå flera gånger om du inte kan bestämma dig.

Link to comment
Dela på andra sajter

Problemet är att du säger det ska vara likt ett riktigt piano. Vilket i så fall? Alla riktiga pianon är ju olika varandra. Vissa var mer dynamiskt omfång, vissa känns tröga, vissa känns lätta osv. Det är ju bara du som kan avgöra vad som passar dig. Ta dig flera stunder och provspela så mycket du kan och hitta det du trivs bäst med.

Mvh

Anders

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...