Jump to content

Crackles icke buffer-relaterat (Fireface400)


Recommended Posts

Har ett problem som inte är av relaterat till buffersize. Detta uppstår på olika datorer, med olika mikrofoner och olika kablar så jag antar att problemet måste finnas i mitt Fireface 400. Problemet hörs i ljudkortets "direkta medhörning" och således även i inspelat material. Det är ett svagt "crackle-ljud" som såklart amplifieras med senare kompression och flera spår. Det är hjälpligt löst med Waves X-Crackle men jag vill ju såklart lösa problemet i dess rötter. Crackle-ljudet verkar uppstå när miken utsätts för vibrationer, vilket kan orsakas av att sjunga starkt med mycket eller av andra små faktorer. Det känns som membranet blir överkänsligt på nåt sätt. Men det känns också random när det dyker upp och inte, vid sånginspelning. Otroligt irriterande när man gjort bra tagningar.

Problemet började dyka upp när jag började använda en extern preamp, Vintage Design M73D. Den är kopplad med extern ström och en balanserad kabel in i TRS-ingången på ljudkortets baksida. Jag har testat alla line-ingångar men utan förändring av problemet. Jag köpte preampen av en kompis som inte haft några problem med den.

Missljudet uppstår inte när jag kör mikrofon rakt in i ljudkortets egna preamps.

Här är ett ljudklipp som demonstrerar missljudet jag jag skakar lite LÄTT på miken. Slängde på kompression och limiter så det skulle höras ordentligt (och ja, det är nog min mage som kurrar lite också):

https://dl.dropboxusercontent.com/u/254 … _issue.wav

Nån som kan ha susning om vad det handlar om?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...