Jump to content
Sign in to follow this  
Hellecaster

Klurigt problem med wave fil som tappar tempo vid import

Recommended Posts

Jag har ett sånt där problem som jag avskyr för jag har inte en aning om hur jag ska lösa det.

När jag laddar ner vissa wave filer till Cubase 5 på min PC så tappar de ibland tempo och därigenom får helt fel tonart.

Filerna är i 16 bit men det drabbar bara vissa filer medan andra funkar utmärkt. Det är skitskumt.

Finns det någon som har en clue vad detta kan vara som spökar?

/Magnus

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Alla filerna är har hämtats från nätet med "audacity" programmet och alla har samma inställningar så det jättekonstigt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

När du importerar ljudfiler får du upp en ruta som heter "Import Options: "Filnamnet". Där står det "Convert to Project:" och en del alternativ under. Prova att kryssa i Sample Rate (XX.XXX to XX.XXX kHz).

Terror: Spelar Bitrate någon roll när det gäller tempo? Det är ju klart att det är lika bra att ha samma bit rate med, men just för tempo spelar det ingen roll, eller hur?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Håller med om Terror att det verkar som filerna kan ha olika upplösning. Men glöm inte att också kolla filernas upplösning 'utanför' cubase. För inne i cubase så har filerna automatiskt samplats om till samma upplösning redan (cubase projekt-inställningars upplösning).

Edited by Signia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ni har helt rätt grabbar, det var jag som glömt att ställa in upplösningen i programmet som jag hämtade med. De filerna som ändå funkade var sådana som jag hade konverterat från mp3 till wave i Cubase och därigenom hade fått rätt upplösning. Men de som jag hämtade som wave i externprogrammet kom i konflikt med Cubaseprojektets inställningar.

TACK för hjälpen allihop!!

/Magnus Olsson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ni har helt rätt grabbar, det var jag som glömt att ställa in upplösningen i programmet som jag hämtade med. De filerna som ändå funkade var sådana som jag hade konverterat från mp3 till wave i Cubase och därigenom hade fått rätt upplösning. Men de som jag hämtade som wave i externprogrammet kom i konflikt med Cubaseprojektets inställningar.

TACK för hjälpen allihop!!

/Magnus Olsson

there you go

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.