Jump to content
Annons

Här är Rolands nya syntfamilj


Mats Stålbröst

Recommended Posts

Japanska Roland bjuder på en massiv produktlansering i dag. Oavsett om du är gitarrist, keyboardist eller trummis finns något att hämta på eventet Roland Connect (vi återkommer till gitarrnyheterna senare under dagen).

FA-06 och FA-08 är två workstationsyntar i helt nya produktfamiljen FA. De kännetecknas av en inbyggd sequencer med 16 spår, inbyggd sampler (baserad på fristående enheten SP-404SX), en uppsättning slagplattor för trumprogrammering samt inbyggd effektsektion. För dig som hellre ansluter FA-syntarna till en dator erbjuder Roland kommunikation via usb eller midi och möjlighet att överföra låtar från den interna sequencern till ditt inspelningsprogram.

Om du vill skapa kompletta arrangemang direkt i din FA-synt går det bra att ansluta en gitarr, en mikrofon eller en linjekälla till de inbyggda ingångarna för att spela in ljudspår.

FA-06 har en anslagskänslig klaviatur med 61 tangenter, över 2 000 ljudprogram från ljudmodulen Integra-7 och full kompatibilitet med de ljudprogram som utan kostnad erbjuds på Rolands webbplats Axial. Storebor FA-08 delar de flesta egenskaper med FA-06 men har i stället 88 vägda tangenter av samma slag som finns på Rolands mest exklusiva digitalpianon.

De preliminära priserna är 9 110 respektive 14 580 kronor inklusive moms när syntarna landar i Sverige i mars.

Helt nytt är också RD-800, ett stagepiano med 88 vägda tangenter som är skräddarsytt för liveframträdanden. RD-serien har funnits i 25 år och den nya medlemmen bjuder på både utseendemässiga och ljudmässiga förbättringar. Ljudbanken har utökats med fler piano- och flygelljud som kompletteras av orglar, syntljud och elpianon av vintagetyp. Det finns exempelvis fem olika akustiska pianoljud, med totalt 34 olika variationer. En helt ny funktion är den så kallade Tone Color-ratten, som ger dig stora möjligheter till drastiska ljudförändringar genom att justera en enda ratt.

Priset hamnar på cirka 20 050 kronor inkl. moms när instrumentet börjar säljas i februari.

Tillverkare/kontakt: Roland (www.roland.se)

Klicka här för att visa nyhetsartikel

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...