Jump to content
Sign in to follow this  
ramoand

Mono-problem i Cubase 6.5

Recommended Posts

Hej på er,

Jag skulle precis importera ett clap-ljud i stereo och då upptäckte jag att Cubase gör om det till mono av nån konstig anledning (redan när jag förhandsgranskar ljudet så är det mono :S)

Jag har självklart lagt ljudet på ett stereospår och har inga pluggar på som gör om det till mono. Har jämfört med samma ljud i windows media player och där är det stereo. Detta är alltså innan jag har importerat det. När jag panorerar kanalen helt till vänster så hörs det fortfarande lite i höger monitor också, de ska de väl inte göra?

Nån som har en aning om varför det blir såhär?

Tack på förhand.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Om du kollar manualen för import, finns det ngn form av ruta som är förbockad att importera som mono? Jag hade gått igenom alla valen noggrant där först.

Är clap-ljudet i wav eller sker även ngn annan konvertering som ställer till det? Vad händer med andra stereo-filer som du importerar?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hur importerar du det? Mediabay, Drag'ndrop från utforskaren, eller Audio poolen ? Det låter som en enkel mishmash och nån liten missad inställning..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.