Jump to content
Sign in to follow this  
RCK

Önskar tips på kurs i Arrangemang/Mixning

Recommended Posts

Är det någon som känner tlll en bra och "intensiv" kurs, gärna helgtid i eller omkring Stockholm?

Det jag är ute efter gäller arrangemang och kanske mixning.

Har arbetat en del i Cubase men mer som en självlärd & glad amatör - med betonong på det sistnämnda.

Lite sångspår och kanske ett gitarrspår men annars blir det mycket Loopar & Pluggar.

Skulle vilja lära mig hur man får allting att låta bra tillsammans - vet inte om det då är arrangemang eller mixning eller om dessa två är snarlika.

/R

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

De kurser i arrangering jag har sett har fokus på stämföring, klanger och liknande. Känns inte riktigt som vad du är ute efter när jag läser vad du vill göra. Kanske mer åt låtskrivar- eller mixningshållet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arr är ingredienserna och mix kryddan kan man säga. Börjar med låt och sedan arr. Om man väljer instrument som låter bra ihop i arret behöver man inte mixa dem kanske, vilket ofta är en bra grej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Låter mer som du är intresserad av arr i första hand. Har du kollat studieförbund mm? Även om du inte hittar en kurs som är exakt vad du är ute efter kan det vara inspirerande att träffa likasinnade.

Edited by laban1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej och tack för era svar...

Normalt sett sitter jag med en akustisk gittar eller vid keyboarden och hittar en melodislinga jag är nöjd med. Sen in i Cubase, brukar börja med trum-loop o ev bas (pluggar). Sedan på med fler instrument efter tycke o smak. Så långt är det väl arrangemang... eller?

När jag har alla instrument på plats så gäller det väl att hitta plats i "rummet" för alla, justera nivåer mm. Är vi inne på mixning nu, gissar jag...

Det jag egentligen är ute efter är kanske lite av båda dessa processer... men med lite övervikt åt det senare - mixning(?).

Men en sak är riktigt, kan ge nog så mycket att sitta med likasinnade oavsett om det är låtskrivarkurs, arr eller mixkurs...

Har för mig att medborgarskolan hade sånt, men ser inte ut som om dom har det längre, åtminstone inte i Stockholm. Får leta vidare eller kanske man till och med skulle starta sin egen "cirkel" med likasinnade. Tack för er input, alltid lika hjälpsamma medlemmar på detta forum...

/R

Share this post


Link to post
Share on other sites

Videos: Är du ute efter mixning så finns det ju en hel del videos om du är prenumerant eller +medlem, Mixologi - baskurs och en hel del låtexempel där mixaren visar hur han gjort. Ligger mycket exempel uppe från din genre antagligen.

IRL: Finns väl ngt producers seminar i Sthm också om det inte är fulltecknat/redan gått som studio.se anordnar. Fokus på mix där också skulle jag tro.

Edited by laban1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.