Jump to content

Recommended Posts

Snart startas två intressanta distanskurser, en i låtskriveri och en i musikteori, på Nätbildarna (www.natbildarna.nu). Kurserna startar redan i mitten av november så man behöver inte vänta till januari för att komma igång.

Korta beskrivningar:

Låtskriveri – Skapa din egen hit! Nov 2013-feb 2014 (2013-11-18 - 2014-03-02)

I den här kursen får du skriva låtar i olika stilar och former. Du får olika övningar, som t ex att skriva en låt med vanlig popform, i versform med en catch phrase, i moll, i dur, med olika ackordsföljder, utgå ifrån rytmik, text, melodik, ”sno” idéer från dina idoler osv. Inslag av musikteori förekommer. Ingen nivåsättning, alla från nybörjare till avancerade kompositörer är välkomna att delta, likaså alla musikstilar/genrer! Du får en uppgift, skriver en låt/en del av en låt, spelar in den, får feedback, gör förändringar/förbättringar, spelar in den igen och vips! Har du en ny färdig låt. Hur du väljer att spela in låten är helt upp till dig, det går t ex bra med en mobiltelefoninspelning, bara man hör allt i låten. Det viktigaste är inte ljudkvaliteten utan låten i sig. Ett superenkelt och gratis inspelningsprogram vid namn Audacity rekommenderas, det enda du behöver är en mikrofon av något slag och du kan spela in pålägg. Enkla instruktioner och hjälp med att använda programmet erbjuds under kursen. Du får feedback av både handledaren och andra kursdeltagare på dina låtar. Ju fler aspekter, desto bättre. Dessutom kan ni inspirera varandra med era kompositioner! Syftet med kursen är att ge dig möjlighet att utveckla ditt skapande, ge inspiration och ditt självförtroende en boost, bredda ditt konstnärliga uttryck och introducera nya arbetssätt och –verktyg, som du kan ha nytta av under resten av ditt liv!

Musikteori – grundkurs på distans! Nov 2013-feb 2014 (2013-11-18 - 2014-03-02)

Om du spelar ett instrument, skriver egen musik eller bara vill förstå uppbyggnaden av musik är det jättebra att också kunna musikteori. Genom den här kursen får du starta helt från början och lära dig grunderna i hur man skriver och läser noter. Du kommer få beskrivningar och olika uppgifter att arbeta med på egen hand och sedan ger din lärare feedback på dina inlämningsuppgifter. Delar som ingår i kursen är bl. a rytmer, tonernas namn, intervall, ackord, tonarter och skalor.

Link to post
Share on other sites

...Annars finns gratiskursen jag gick: "Skriv 100 låtar och kasta bort dom, sedan kan man skriva låtar". ...Ungefär. Jag skrev en per dag med melodi och lyrik, spelade in dom, och lät dom sedan försvinna in i nåt hörn på den runda hårdisken.

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Dessa kurser går nu i repris, om någon är intresserad av att hoppa på dem. Det finns även en kurs i musikmixning som kan vara intressant! Kursstart är 3/2.

Låtskriveri

http://natbildarna.nu/index.php?dir=courses&act=full_info_course&id_course=133

Musikteori

http://natbildarna.nu/index.php?dir=courses&act=full_info_course&id_course=131

Musikmixning

http://natbildarna.nu/index.php?dir=courses&act=full_info_course&id_course=128

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...