Jump to content
Sign in to follow this  
Bejan

distpedal och crybaby pedal fungerar ej tillsammans

Recommended Posts

Hej!

Bassisten i bandet har en bigmuff-baspedal som jag börjat låna till gitarren då den låter bättre än disten i stärkaren, men nu är det ju som så att jag kan inte använda min crybaby tillsamans med denna pedal.

vad som händer är att effekten av crybabyn nästan helt uteblir, den hörs knappt alls. kopplar jag den gitarr>crybaby>bigmuff>stärkare hörs inget alls, kopplar jag gitarr>bigmuff>crybaby>stärkare hörs ytterst lite av crybabyn.

Är jag helt ute och cyklar när jag kopplar dessa 2 komponenter tillsammans? Hur kommer det sig att det inte går vägen och vad kan jag göra för att lösa denna problematik?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Har du kollat batterierna i wah wahn?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det är visst ett välkänt problem att Wah-Wah-pedaler funkar dåligt ihop med de flesta distar, har läst om det. Men den MXR Fuzz analog 108 (typ så heter den) ska vara byggd så att den funkar bra med wah-wah, o det gör den med min VOX Wah. Jag kör wah-wahn först, fuzzen sen och vill jag ha mer vrål använder jag även en hotcake overdrive/distpedal som nr tre. Det funkar även att skippa fuzzen o köra på Wah Wah plus hotcake. Men jag känmner igen problemet att wah wah pedalerna inte funkar ihop med vissa andra pedaler...

Gillar du fuzz så är nog MXRen det bästa som finns, inte alls så taggig o surrande som många andra. Man kan tom kompa med den påslagen om man inte vrider på för mycket.

Edited by Guitar Nilsson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja se där, Tack för svaret!

Går i funderingarna på att köpa en fuzzpedal så ska kolla upp den d namner. Man vill att crybabyn ska vara kompatibel med den pedal man köper!🙂

Vi kör ju åt stonerrockhållet så är det någon som har en bra pedal att rekomendera så gör gärna det:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hittar du en Hotcake i affär så testa även en sån. MXR fuzzen låter väldigt snyggt, och kan vråla nåt enormt om man drar på rattarna nästan fullt. Men ljudet blir ganska platt när man kör den hårt, så funkar väl alla fuzzar. Att de flesta sentida fuzzar funkar o låter murrigt o dåligt beror visst på nåt med att germaniumtransistorer slutade göras på 70-talet, nånting sånt i alla fall. Men både MXR-fuzzen o Hotcaken är visst gjorda med samma sorts komponenter.

Hotcaken är bra nog dyr, men en sjutusan till pedal, den enda som kan overdriva mer än än vad Hotrodcombon kan göra på full gain.

Här är en bra demo. "Bufferknappen" gör att den inte blir så dov att ljudet försvinner i skrammet från en trummis med rude-cymbaler

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.