Jump to content
Sign in to follow this  
hnas

Yamaha dtxplorer

Recommended Posts

När jag ansluter mitt Yamahadtxplorer via midi kabel till EZdrummer blandar den ihop signalerna. bastrumman låter som virveln, pukan låter om cymbalen osv. Hur löser jag detta. Jag har försök läsa manualen men är dålig på fack engelska och förstår inte så mycket. Kan någon hjälpa till ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det är ett vanligt nybörjarproblem. Du måste para ihop rätt midinummer med den artikulation du vill ha. Baskaggen ligger med ett midinummer och ska trigga kaggen i EZ etc. Antingen så ändrar du detta i mjukvaruprogrammet via en "learn"-funktion, eller genom att skriva in midi note number, eller så får du göra en preset i din trummodul där du byter midi note number på respektive slagyta tills den triggar rätt ljud.

 

Eller så kanske det redan finns en s.k midi note mapping färdig i EZ drummer som du kan välja direkt så att de svarar mot varandra. Kan inte EZ så bra nuförtiden då jag använder Superior.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för svaret JohnRick. Då återstår bara hur jag skall klura ut hur man gör detta. Finns fina Yutubeklipp om hur man gör i Logic och i Superior drummer men inget hur man gör i EZ eller garageband. Mudulen på mitt DTexpress har jag grymt svårt att förstå mig på. Du vet inte om någon "idiotsguide" någonstans ? :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Annons


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.