Jump to content
Sign in to follow this  
Ajohnson

Flytta Logic Projekt

Recommended Posts

Har sedan tidigare använt mig av en stationär imac när jag producerat musik. Har nyligen införskaffat mig en mac book pro och även där installerat logic. Min tanke är att skriva låtar i mac booken och sedan bara dra över dom i dropbox, för att sedan fortsätta med dom på imacen.

Hur exporterar man hela Logic projekt så att alla inställningar på kanaler osv kommer med till logic på en annan dator?

Jag fick höra nyligen att jag skulle pröva att exportera som en omf fil men datorn säger då:

"There’s nothing to export. Either the project contains no audio regions, or no audio driver is active!"

Vad ska jag göra? Jag använder mig av Logic 9.1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Du behöver bara kopiera över projektmappen till den andra datorn. Se bara till att du har alla eventuella samplingar (om du använder sådana i nån form) och alla pluggar som du använder installerade på den!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Musikprojekt som bygger på samplat ljud är rätt stora så att synka över Dropbox kan ta mycket tid uppströms, mycket tid nedströms och kräva kostsamt utrymme på deras servrar. Någon annan som har provat det? Funkar?

Jag skulle hur som helst inte rekommendera att bygga själva projektet under Dropbox-katalogen utan att stänga av automatisk uppdatering. Annars kommer Dropbox stå och tugga hela tiden.

Om du kopierar hela projektkatalogen så ska det fungera att exportera. Men det finns ett par fallgropar:

 1. Vissa pluggar såsom Melodyne lägger sina filer på ett eget ställe utanför alla projekt. De kommer alltså inte med om du bara exporterar projektkatalogen. Du vill ju heller inte behöva peka om Melodyne varje gång du flyttar projektet så du får nog försöka konfigurera så att sådana pluggar lägger sina filer under respektive projekt. Har du otur så är det en global inställning som alltså gör att du förstör för alla andra projekt än det du har öppet. I sånt fall är det bara att synka flera kataloger mellan datorerna, dvs både projektkataloger och pluggarnas egna kataloger.
 2. Du måste förstås ha alla pluggar installerade på båda datorerna, annars kommer de saknas när du laddar projekten.
 3. Se upp så att du inte arbetar parallellt med samma projekt på två olika datorer. Det är lätt hänt. Då kommer du vara tvungen att kasta ena projektet eftersom det inte finns någon funktion för att slå ihop två versioner.
 4. Jag skulle förorda att hålla reda på din media-pool om du ska synka mellan datorer. Det är lätt att det ligger tio versioner av något spår och käkar disk vilket bara kommer att slöa ner allt i onödan.
 5. Om du har backup så tänk igenom om du vill backup:a projektkatalogen från båda datorerna. Det kommer käka mycket disk.

/John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bra påfyllnad där John! Jag tänkte egentligen på alla typer av "externa" filer när jag nämnde samplingar, alltså att det är viktigt att alla filer som används i projektet, men inte finns i projektmappen, hänger med. Själv skulle jag använda en USB sticka eller extern HD när jag flyttade grejerna. Är inte helt up to date med dropbox, det kanske finns fördelar med att använda det, men jag skulle för enkelhetens skull bara kopiera över det som jag precis nämnde, om jag tänker att jag inte behöver gå tillbaka och arbeta med det på den lite klenare datorn igen av någon anledning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

För att spara HELA projektet inklusive samplingar , Exsljud , Spacedesigner impulser så bockar man i " Include All Assets " så bilder nedan visar.

Logic_Notes_1.jpg

Sedan kan man bara kopiera över projektet till vilken dator som helst och

alla ljud medföljer.Dock måste båda datorerna givetvis ha samma Plug-Ins installerade .

Share this post


Link to post
Share on other sites

För att spara HELA projektet inklusive samplingar , Exsljud , Spacedesigner impulser så bockar man i " Include All Assets " så bilder nedan visar.

Logic_Notes_1.jpg

Sedan kan man bara kopiera över projektet till vilken dator som helst och

alla ljud medföljer.Dock måste båda datorerna givetvis ha samma Plug-Ins installerade .

Tänk vad insnöad man kan va ibland... Har helt missat den där funktionen. 🙂 Får den med sånt som Melodyne filer och typ trumsamplingar man kör i typ Battery också?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Får den med sånt som Melodyne filer och typ trumsamplingar man kör i typ Battery

Nej , Dom lägger filerna som sagt utanför Logic , så dessa måste föras över manuellt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för alla bra tips!

Men ni rekomenderar altså inte att använda mig av dropbox? Vill bara att de ska gå fort och smidigt att föra över grejerna...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nej, jag rekommenderar inte Dropbox. Ett musikprojekt ligger lätt på en gig (om det inte är midi-baserat) och Logic arbetar på många av filerna. Det betyder 1) att Dropbox kommer att synka mot servern konstant i bakgrunden vilket käkar dator- och diskkraft och 2) att du hela tiden ska synka alla dessa data mellan dina datorer. 1) kan du undvika genom att inte spara projektet i Dropbox utan att bara "kopiera dit" det när du vill synka. Å andra sidan så kommer det käka dubbelt utrymme på disk, vara tröttsamt och säkert ta en stund. Jag är inte ens säker på att Dropbox kommer att fatta vilka filer som är orörda i en sån "överkopiering".

Dropbox funkar bra för enskilda spår på ca 25 Mb. Så att bounce:a ut spår i ett musiksamarbete mellan folk är en sak. Men att synka hela projekt vet i tusan.

Edited by ManJIT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Senaste foruminläggen

 • Similar Content

  • By Tubb3
   Hej!
   Jag har en gammal iMac från 2010 som inte riktigt orkar driva Logic i 64 bitar. Tänkte därför höra om det är någon vänlig själ som har ett ex. av Logic Pro 8 liggandes, och som dessutom kan tänka sig att skiljas från detta mot en rimlig peng? Om så är fallet, svara i tråden eller skicka ett mail till ydetobbe@live.se. 
    
   Tack på förhand!
  • By ACCD
   Hej! Ny här. Och ny på Garageband.
   Har spelat in stämmor till en låt i Garageband. Överst på skärmen i GB ligger ljudfilen som jag laddat in att sjunga till. Under ligger mina spår med stämmor.
   Vill nu exportera bara mina spår så jag kan skicka dem till projektledaren. Han kan ta emot AIFF eller Wave. Om jag exporterar allt så hamnar de i en ihopklumpad fil i Itunes, där min fil väl inte är separerad för mottagaren? Eller "delar de upp sig" när han laddar ner dem?
   Om jag raderar den översta "bakgrundsmusiken" och bara exporterar min fil så blir filen kortare (3.13) då jag inte börjar sjunga förrän en bit in i låten (som är 4.00). Då blir det väl svårt att applicera den på den övriga låten?
   Hur gör jag för att bara exportera mitt spår men så att den stämmer i längd med resten för den som ska lägga in den i Logic?
   Måste jag spela in en tom snutt i början och slutet bara för att få med rätt längd?
   Tacksam för all hjälp! /ACCD
  • By SeatbeltHands
   hej! spelar in i Logic, har steinberg ljudkort ( nyligen köpt), kopplar in RÖDE micken i INPUT 1 och pluggar in gitarren i INPUT 2.
   Problemet är att signal från Input 1 finns men inte från Input 2? När jag byter plats på micken och gitarren så är det samma problem Input 1 svarar men inte input 2 🙁
   Det skumma med det hela är att jag någon enstaka gång fick det att fungera i ett projekt och när jag öppnar det projektet så fungerar det fortfarande! men gör jag ett nytt projekt så får jag inte signal....
   när jag väl får signal från INPUT 2 oc har pluggat in gitarren så låter denna extremt knastrigt?
   HJÄLP!
  • By Dcembr
   Jag säljer nu min specialbyggda musikdator!
   All info finner ni genom att klicka på länken nedan.
    
   Mvh
   Fredrik
    
   Jag vill tipsa om en annons på Blocket: Specialbyggd Musikdator Säljes https://www.blocket.se/vi/91142043.htm
  • By Hasse Nilsson
   Har du en äldre version av Reason så finns det en annan metod att få de två populära programmen att samspela. Vi visar hur.
   I och med Reason 11 så är det via Reason Rack-pluggen som kopplingen mellan Reason och andra inspelningsprogram sitter. Reason Studios (tidigare Propellerheads) har tidigare tagit fram ett system man kallar Rewire. Enkelt uttryckt innebär tekniken att ljud- och styrdata kan skickas mellan olika program genom vad som kan beskrivas som osynliga kablar. Detta betyder att en applikation kan temposynkroniseras med ett annat program, samtidigt som det ena programmets ljudströmmar kan bearbetas och spelas in av den andra applikationen. Det låter avancerat men i användning är Rewire enkelt att sköta. Det är även ett imponerande protokoll när det gäller prestanda. I realtid klarar Rewire att skyffla 256 samtidiga individuella ljudströmmar.
   En väldigt lång rad tillverkare och producenter av digital musikteknik har anammat Propellerheads kommunikationsprotokoll och byggt in stöd för Rewire i sina mjukvaror. Bland dessa kan nämnas Ableton, Adobe, Cakewalk, Cycling 74, Digidesign, MOTU, Steinberg, Toontrack och många, många fler. Det är dock viktigt att konstatera att även om du styr sådan som start och stopp från ett program till ett annat, så behöver du i de flesta fall byta ljud manuellt och göra andra liknande inställningar i det program som så att säga är slav till ditt värdprogram, i vårt exempel Logic X. Att koppla samman Reason och Logic är inte bökigt alls, även om processen tarvar sina mått och steg. Häng med och lär dig hur du får ut maximalt av programmen genom samköra dem.
   1. Starta Logic
   Vänta tills programmet har öppnats helt. Skapa ett nytt, tomt projektdokument. Spara och döp projektet till något vettigt. Det är viktigt att du aktiverar Logic först och sedan Reason och inte tvärtom, annars fungerar inte synkroniseringen mellan programmen.


   2. Starta Reason
   Bygg ett rack med önskade instrument och effekter i Reason. Nu är Reason i så kallat Rewire-läge, men än så länge kan du inte styra Reason via MIDI och inget ljud ur Reason kommer in i Logic.


   3. Spara Reason-dokumentet
   Gör det på samma ställe som ditt Logic-dokument, för enkelhetens skull. Detta så att du hittar och kan starta rätt Reason-dokument ihop med korrekt Logic-projekt i framtiden.


   4. Fixa kanaler
   Till att börja måste vi ordna med minst en extern stereokanal för att ljudet från Reason ska höras och kunna spelas genom Logic. I Logic, aktivera Mixer-vyn genom att välja ”Show Mixer” i rullgardinsmenyn ”View” eller tryck på X-tangenten på ditt tangentbord.


   5. Ny kanal
   I Mixer-vyn, skapa en ny kanalstripp genom att trycka Kommando-Alternativ och bokstaven N, eller menyvalet ”Options” och ”Create New Auxillary Channel Strip”. Tryck på input-knappen på den nya kanalen och om vill ha ut Reason-mixerns två masterkanaler, väljer du ”RW:Mix L/R”. Nu kommer ljudet ur Reason höras i Logic via din nya kanalstripp. Men du kan fortfarande inte spela på instrumentet och styra effekterna via Midi från Logic till Reason.


   6. Ordna Midi
   Gå till Logics arrangemangsfönster. Skapa ett nytt spår genom att trycka Kommando-Alternativ + N. Välj ”External Midi” i dialogrutan. Nu har du skapat ett Midi-spår med vars hjälp du kan styra effekter och instrument i Reason från Logic. Observera att du från och med nu spelar in och redigerar Midi i Logic, fast du styr Reason.


   7. Välj källa
   Nu kan du i välja vilken extern ljudkälla som Midi-spåret ska styra. Välj foldern ”Reason”i ”Library”-vyn till höger. Då ser du alla tillgängliga instrument och effekter i Reason i listan längst till höger. Välj ett instrument eller en effekt att styra.


   8. Snart färdigt
   Gå tillbaka till Reason. Nu ska instrumentet du valt i Logic kunna styras från din midiklaviatur och du kan nu spela in midiinformationen och bearbeta den i Logic, varefter instrumentet spelas upp från Reason in i Logic. Klart!


   Mer om Reason:
   https://www.reasonstudios.com/
   Mer om Logic:
   https://www.apple.com/logic-pro/
 • Veckans populäraste ämnen

 • Senaste låtarna

 • mixakuten_ingang.jpgMIXAKUTEN
  Som medlem får du kostnadsfri hjälp med mixning eller mastring av din låt.
  Läs mer >

 • Utvalda pressmeddelanden

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.