Jump to content

Recommended Posts

När Roland visar upp vårens nyheter på Musikmesse i Frankfurt är det stora flaggskeppet BK-9 – en keyboard med fokus på ackompanjemang. Roland BK-9 kommer med 540 förprogrammerade rytmer, varav 25 är helt nya. Tack vare en usb-anslutning kan man enkelt lägga till egna rytmer i mp3, midi eller wav-format. Ljudmässigt har BK-9:an ett bibliotek på över 1700 färdiga ljud och 70 trumset, däribland 22 stycken Super Natural-ljud. Trots att klaviaturen har 76 tangenter är BK-9:an lätt att transportera med sin vikt på 9,4 kilo. En snygg detalj är att det även finns en mikrofon-ingång som dessutom är utrustad med fantommatning.

Om du gillar att arbeta med loopar i realtid kommer du att gilla Boss RC-505 Loop Station som består av fem separata spår med dedikerade knappar för in- och uppspelning. Sammanlagt kan man spela in upp till tre timmars material, och det finns ingångar för mikrofon (med fantommatning), instrumentingång samt möjlighet att direktansluta en telefon/musikspelare. Som grädde på moset har RC-505:an en inbyggd effektenhet med effekter som vocoder, vinyleffekter och beat repeat-funktioner.

FP-50 och FP-80 är två nya digitalpianon som båda är utrustade med 88-tangenters klaviatur med riktig pianokänsla. Ljudmässigt bygger de båda modellerna på pianoljud från Rolands Super Natural-teknik och har inbyggda ackompanjemang. FP-80 har en något mer avancerad klaviatur och är dessutom utrustad med ett extra högtalarpar för att skapa ett ljud med större rymd. FP-80 har dessutom en inbyggd mikrofon-ingång med en dedikerad harmoni-effekt.

Slutligen visade Roland upp två nya digitala dragspel som emulerar gamla mekaniska dragspel med än större precision och blandar med ny teknik, som exempelvis inbyggd loop-funktioner, effekter samt nya ljud.

Tillverkare/Kontakt: Roland (www.roland.se)

Klicka här för att visa nyhetsartikel

Link to post
Share on other sites
Annons

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.