Jump to content

Recommended Posts

Hej!

Jag behöver hjälp med vad jag ska använda för kablar till att spela in ljudet från pianot till datorn. Jag har flertalet utgångar för ljud men jag vet inte vilka som ger bäst ljudkvalité, vilka kablar jag ska använda osv.

De här utgångarna har jag i pianot:

cONHmRK.jpg

ImR8RIh.jpg

Och de här i datorn:

cA7fx6v.jpg

Jag har en sådan här stereo 3.5mm till 2x RCA pluggar, kan jag använda den på något sätt? Med någon adapter från RCA till 6.3mm för Line Out på pianot kanske?

2NzJmrY.jpg

Tackar för svar

Link to post
Share on other sites

Det enklaste skulle nog vara att köpa ett externt ljudkort med två mick och teleingångar, kanske kostar 1200 kr. Sedan kopplar du 2 telekablar från output från pianot till ljudkortet. Men det är ju ingen gratis lösning så att säga.

Jag tror att det kan bli svårt med försening med datorns inbyggda mick, att du slår en ton och den hörs en halv sekund senare, det kallas latency. Om du har det problemet kan du testa att ladda ner asio4all

Mvh

Link to post
Share on other sites

Mrpimmy, är de verkligen kompatibla med rca pluggarna?

http://www.thomann.d...820_adapter.htm

Jag hittade inga andra på thomann, ville bara ha en bild på dem. Men de som bluesboy länkade till funkar ju alldeles säkert.

Med tanke på latency så är det ju inget du behöver tänka på så länge du ska spela in pianot bara, eftersom du kan direktlyssna från högtalarna, och sen köra med liknande asio for all eller vad det heter. Men för att få piano så skulle jag föreslå midi istället, men, men, då behöver du ljudkort hur som helst.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...