Jump to content

1 Screenshot

About This File

Först en text byggd på Rudolf Höss citat (googla). Sen en titt på half-diminshed scales. Ett kaotiskt arr. Vedervärdigt (m viss kvalité) slängde........Använde delar o ny text om bussresor och folk som tror att gud bor i Indien. Låten som Indien: ett dissonant misch-masch.


User Feedback

Recommended Comments

Det instrumentala låter intressant, men tycker inte sången passar in överhuvudtaget. Låter som det är i otakt m.m.

Skulle vilja höra det utan sången. Lite Dream Theater vibbar..

Link to comment
Share on other sites

Jag kan hålla med Johan. Efter att ha ägnat mkt tid åt "nazzeprojektet" (frivilligt uppdrag att skriva en dödsmetalltext men gjorde musik också) ville man inte ha texten (ingen VERKLIG ondska tack!.) Jag tyckte det fanns musikbitar som var användbara men mkt ovana för mig. En utmaning! Som vanligt hade jag ingen idé utan prövade mig fram. Till slut nöjd med delarna hade jag ingen energi till hopfogning, melodi eller sånginsats. Förmodligen sög Den Onde kraften ur mig (hmm..) 

PS bor man i en etta omgiven av ettor är lusten att lägga timmar på vokalinsatser låg. Jag sjunger en gång sen får de nli som de blir. Ngt bättre insats på bifogad fil kanske

PPS att vistas i Indien några månader känns som att lyssna på "Nothing like Hell"

Is it murder .mp3

Link to comment
Share on other sites

Hej Johan .

Hittade inte "templatet" t NLH på en gång. Undanstuvat m sånt som jag börjat överarbeta. Lyssnade igenom på helheten och tyckte: Fan den är ju skitbra. Men - för mig är låten  "ett soundtrack till en film jag spelat huvudrollen i" och filmen är viktigast.

1970 gjorde Mick Jagger en roll i "Performance" och sjöng en låt: "Memo from Turner" som släpptes som singel. Tommy som jag delade lgh med 1973 hade sett filmen o älskade den och istället för att bara köpa singeln hade han en LP m hela soundtracket. Som jag "bara måste lyssna på!"  Plågsamt först, sen blev det värre. När "Memo from Turner" spelades var det nåt av det sämsta jag hört. Jag hade väntat mig "Exile on Main street" och fick "Kramgoa låtar" . Tommy satt där salig och såg filmen spelas upp i huvet när nån idiot stängde av den med att säga att Stefan Borsch tammefan var bättre.

Trist nog stod han ensam på lghkontraktet.

Musiken jag gör är bara för min egen skull, text och harmonier/ackord lägger jag ner omsorg på, men framförande och "produktion" blir som det blir. Bara jag ser filmen framför mig så är jag nöjd. Mastrar på Bandlab där nio unga amerikaner som gör distad indiepop ger mig uppskattning (eller driver med mig).

Nu till frågan (äntligen): Jag erbjöd mig att skriva en text till ett "dödsmetallprojekt" och använde Auschwitzchefen Rudolf Höss egna ord till 90%. Han satt fängslad ett och ett halvt år innan han avrättades och hann skriva  en bok om sin tid som chef för "ett av de svåraste uppdragen en man kan ha". Men metallkillarna ville ha demoner och debila sexmördare. 

I Nürnberg:

"Three and a half million murdered Herr Höss"

"No. Only two and one half million—the rest died from disease and starvation"

Link to comment
Share on other sites

Inte roligt när det går från plågsamt till värre. Men lyssnade på Memo from turner och kan helt klart förstå den frustration du måste ha upplevt.

Har lyssnat fler gånger på din låt och den har växt lite på mig. Gillar ljudet på gitarrer och bas. Det finns ju som sagt en del dissonans så den är väl aningen svårlyssnad. Intressant fenomen det där hur mycket igenkänningsfaktor, associationer och humör påverkar hur man uppfattar en låt.

 

Kan förstå Höss, det är ju just huruvida den där sista miljonen mördades eller svalt ihjäl i fångenskap som är avgörande för brottets magnitud.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • By squez
   Hej!
   Bandet Disrupted I har släppt en ny Singel "My Shadow", finns på youtube och på spotify.
   Gå gärna in och lyssna!
   Disrupted I – My Shadow
   https://www.facebook.com/disruptedi

  • By theFox
   Wah, inte varit inloggad här på forever typ. Kul att dela något av vad jag sysslat med nu för tiden haha. Har byggt om hela soundet från scratch igen så pillar runt med masteringen just nu, ge gärna feedback på hur det låter i era monitorer. Mixar och mastrar med Snake S802 monitorer och Beyerdynamics DT250 lurar. Whopwhhop.
   Foxifox over and out.
  • By theFox
   File Name: FAFWY - Longest Journey
   File Submitter: theFox
   File Submitted: 29 jun 2017
   File Category: Rock/Metal   Wah, inte varit inloggad här på forever typ. Kul att dela något av vad jag sysslat med nu för tiden haha. Har byggt om hela soundet från scratch igen så pillar runt med masteringen just nu, ge gärna feedback på hur det låter i era monitorer. Mixar och mastrar med Snake S802 monitorer och Beyerdynamics DT250 lurar. Whopwhhop.
   Foxifox over and out.


   Click here to download this file
  • By Pos
   Låt från soloprojekt, skulle väl kalla det symfonisk metal med harsh vocals. Tar gärna emot kommentarer på både låt och produktion!
  • By Pos
   Titel: Death Will Spread Its Wings
   Av: Pos
   Uppladdad: 19 apr 2014
   Kategori: Rock/Metal

   Låt från soloprojekt, skulle väl kalla det symfonisk metal med harsh vocals. Tar gärna emot kommentarer på både låt och produktion!
   Klicka här för att ladda ner filen
 • Senaste låtarna

×
×
 • Create New...