Jump to content

About This File

Google Detta är min 1:a låt.

Genre: ingen aning, är inte bra på genres

Låtlängd: 0:55

Söker feedback!

All feedback är bra feedback!

inbound405396679442540670.mp3


User Feedback

Recommended Comments

Hmm, du är i början av din karriär… Vad vill du ha för feedback? Gör du musik som du vill att andra ska gilla eller för dig själv..? Har du ett budskap eller en tanke med den? Är det bara så att du gillar att lyssna på den är det ju helt ”rätt”. Alltid.

Har egentligen slutat att kommentera här för länge sedan men vill du ha en spontan bedömning i all välmening så låter det för mig som om du har hittat några loopar och inte vet hur du ska kombinera dom. Blir en massa ihopblandade ljud utan nån struktur. Jättejobbigt.

Ska jag vara lite trumpen kan jag tycka att de som skickar ut halvfärdigt ”arbetsmaterial” här borde ha mer respekt för mig som lyssnare. Har du gett allt du har här? Är DU nöjd? Har du lagt ett par tre uppesittar-nätter? Skulle du kunna höra detta offentligt? Och då går jag inte in på ljudkvalite och mixning.

Mitt vänliga råd är att du ska ta dig tid att lyssna på ett stycke av te x Mozart och fundera på vad som händer i musiken. Eller Avici, same-same fast Mozart kanske ger dig kul ideer utanför boxen. Det är samma princip. Du kommer att höra nåt slags tema, en loop, hook (din pianomelodi?) som återkommer. Kanske spelas av andra instrument, olika varianter av detta tema. Olika grupper som ”svarar” varandra kanske. Egentligen en slags berättelse om man har lite fantasi.

Nu säger jag inte att du ska göra som alla andra men på väldigt många radiohits tänker man ungefär så här lite grovt, ingen regel: - Intro. En början på låten. En kort introduktion. - Vers. Berättar nåt, en liten historia. -Brygga. Ändrar form och karaktär (te x efter 30 sek på din ”låt”) och leder ofta fram till det man längtat efter dvs.- Refrängen/Hooken. Den som man går och nynnar på. Som fastnar i hjärnan. Typ så. Sen höjer man gärna en tonsteg nästa gång refrängen kommer :-). Googla.

Du gör såklart som du vill men försök ha en tanke bakom inte bara sopa ihop nåt i en påse och skaka om. Lycka till.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...