Jump to content

About This File

Tjena. Suttit och pillat lite med denna låt ett tag nu och undrar vad ni tycker om den. Skulle verkligen uppskatta lite feedback på den så jag kan bli bättre:) 

 


User Feedback

Recommended Comments

Snyggt! Det hörs att du har ett bra öra för melodier. Jag har skrivit ihop feedback på sånt jag tänkte på:

 1. Gör ackorden mer intressanta, de är lite för simpla nu. Lägg till lite mer noter så att de består av kanske 4-5 i varje ackord. Lägg till fler ackord också så att det inte bara är fyra samma som rullar, då får du variation och det blir intressantare för lyssnaren.
 2. Jobba mer med effekter på instrumenten och lägg på flera lager av instrument med samma melodi för att få ett fylligare sound och för att skapa ett unikt sound för dig. Tex. pianot som kommer in 0:15 låter lite för "klent". Gör ackorden mer intressanta som i tips nr1 och leta sedan upp fler instrument som passar tillsammans med pianot, klistra in samma ackord och sen mixa volymerna så att de låter ett tillsammans. Detta kallas för "layer/layering", finns bra tutorials på yt om detta.
 3. Lägg på mer bakgrundsljud. Inte något som tar upp fokus men som bara händer i bakgrunden och gör så att det aldrig känns tomt eller hackigt i låten. Typ som det som kommer in runt 0:28 bakom pianot. Det kan vara små enkla melodier, sång eller percussions/trummor med väldigt låg volym(en del reverb brukar göra susen ocskå). Det ska fylla ut det tysta och få låten att låta mer sammanhängande från början till slut, så att det inte blir så hackigt när ett instrument slutar och ett annat börjar.
 4. Leta fram ett mer unikt sound i låten. Jag kan höra att du influerats mycket av Aviciis sound och det är väldigt bra att ta inspiration och lära sig hur kända producenter gör sina låtar så det ska du inte sluta med. Däremot för att göra en hitlåt, så behöver man få låten att inte låta som någon annan utan låta som sig själv. Man kan fortsätta att låna sound från andra artister och låtar men då blanda olika sound med varandra tills man har skapat något som låter mer unikt. Det kan låta "igenkännbart", det är ofta till och med något bra, men det ska inte vara föör likt någon annan eller en annan låt.

Hoppas något av detta kan vara till hjälp. Fortsätt gör din grej och lägg gärna upp mer låtar framöver så att man får höra! 🙂  

Edited by Victor Wolf
Link to comment
Share on other sites

Tack så mycket för bra feedback. Jäkligt bra tips och ska verkligen ta till mig av de. Jag har en remix på g och tänkte posta den här snart för att se vad ni tycker:))

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • By Manner
   Hallåj!
   Jag är rätt ny i gamet, jag är fortfarande i det stadiet i mitt musikskapande att jag kollar primärt på youtube videos och kopierar och försöker lära mig på det sättet, jag har gjort en remix på en låt från Arcade's youtube kanal.
   Skulle jag kunna få lite feedback på den, typ en sak som är bra som jag kan anamma mer och en sak som är dåligt som jag kan prioritera att jobba på att förbättra?
   https://soundcloud.com/daniel-manner/arcade-lifemice-danman-remix
   Vore grymt uppskattat!
  • By SKYLIT
   Artist: Sanjiiva
   Låt: Dancing On The Stars
   Genre: EDM/Progressive House
   Tjo! Detta är en ny låt jag jobbat på i ett par veckor nu, jag gillar melodin jag skapat och trycket från kicken och basen. Den är redo att mastering, men vill höra vad ni tycker, om jag borde ändra nåt före det?
    
   https://soundcloud.app.goo.gl/nYSiQqzUhi3R7wPT6
  • By HowBoutSomeSnus
   Vad tycker ni om min nya singel?
   Min bror som skrivit den, lite snabbt producerad så jag hade något att komma med inför en radiointervju.
   Släpptes den 18:e december.
   All feedback välkommen! 🙂
   Finns att strömma på alla plattformar:
   https://song.link/i/1543625900
   Instrumental: https://song.link/i/1543625903
  • By SKYLIT
   Låtnamn: Complete Again
   Artist/Artister: Sanjiiva, Semjon Joosten, Ekicks 
   Genre: EDM/Dance/House
    
   Tjena hörni! Har inte postat här på ett tag nu. Jag går numera under artistnamnet Sanjiiva och har släppt ett antal låtar plus ett album på Spotify. Men jag skulle gärna vilja ha feedback på denna låt. Det är en låt jag jobbat på tillsammans med en producent från Nederländerna. Själv är jag otroligt nöjd med den och den har även hamnat på tre officiella spellistor på Spotify!
    
    
  • By NIEMI
   Tjena! 
   Detta är mitt första inlägg och jag har gjort min första låt meningen med den är att jag skulle behöva lite feedback över hur det låter😬 Låten har ännu inget namn och behöver erat tips 🙂
   Skulle också vara extremt roligt om någon kan ge mig tips på denna och mina projekt i framtiden, samt om melodin kicken leadsen o.s.v.
   Jag kan inte se så mycket själv över vad som kan göras bättre. Tack på förhand!
   Lyssna på ID av NIEMI på #SoundCloud https://soundcloud.app.goo.gl/R6BY
    
    
 • Senaste låtarna

×
×
 • Create New...