Jump to content

About This File

Tjena. Suttit och pillat lite med denna låt ett tag nu och undrar vad ni tycker om den. Skulle verkligen uppskatta lite feedback på den så jag kan bli bättre:) 

 
User Feedback

Recommended Comments

Snyggt! Det hörs att du har ett bra öra för melodier. Jag har skrivit ihop feedback på sånt jag tänkte på:

 1. Gör ackorden mer intressanta, de är lite för simpla nu. Lägg till lite mer noter så att de består av kanske 4-5 i varje ackord. Lägg till fler ackord också så att det inte bara är fyra samma som rullar, då får du variation och det blir intressantare för lyssnaren.
 2. Jobba mer med effekter på instrumenten och lägg på flera lager av instrument med samma melodi för att få ett fylligare sound och för att skapa ett unikt sound för dig. Tex. pianot som kommer in 0:15 låter lite för "klent". Gör ackorden mer intressanta som i tips nr1 och leta sedan upp fler instrument som passar tillsammans med pianot, klistra in samma ackord och sen mixa volymerna så att de låter ett tillsammans. Detta kallas för "layer/layering", finns bra tutorials på yt om detta.
 3. Lägg på mer bakgrundsljud. Inte något som tar upp fokus men som bara händer i bakgrunden och gör så att det aldrig känns tomt eller hackigt i låten. Typ som det som kommer in runt 0:28 bakom pianot. Det kan vara små enkla melodier, sång eller percussions/trummor med väldigt låg volym(en del reverb brukar göra susen ocskå). Det ska fylla ut det tysta och få låten att låta mer sammanhängande från början till slut, så att det inte blir så hackigt när ett instrument slutar och ett annat börjar.
 4. Leta fram ett mer unikt sound i låten. Jag kan höra att du influerats mycket av Aviciis sound och det är väldigt bra att ta inspiration och lära sig hur kända producenter gör sina låtar så det ska du inte sluta med. Däremot för att göra en hitlåt, så behöver man få låten att inte låta som någon annan utan låta som sig själv. Man kan fortsätta att låna sound från andra artister och låtar men då blanda olika sound med varandra tills man har skapat något som låter mer unikt. Det kan låta "igenkännbart", det är ofta till och med något bra, men det ska inte vara föör likt någon annan eller en annan låt.

Hoppas något av detta kan vara till hjälp. Fortsätt gör din grej och lägg gärna upp mer låtar framöver så att man får höra! 🙂  

Edited by Victor Wolf

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Tack så mycket för bra feedback. Jäkligt bra tips och ska verkligen ta till mig av de. Jag har en remix på g och tänkte posta den här snart för att se vad ni tycker:))

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • By Freakyt
   Hej! Jag släpper en ny låt på Fredag. Jag ville bara höra vad ni tyckte om låten!
   Det är en riktigt "bouncy" låt som jag tror lätt skulle kunna spelas på en klubb!
   Så jag tänkte ge er privilegiet att höra låten i förväg innan den släpps.
   Hoppas ni gillar den, om ni gör glöm inte att lägga till den i era listor och lyssna på den! Ge gärna feedback också så min nästa release kan bli ännufetare!
    
   Länk till låten: https://soundcloud.com/freakytt/freakyt-down-to-the-business/s-vKauelJb0mM
    
   Om ni vill förspara låten: https://distrokid.com/hyperfollow/freakyt1/down-to-the-business

  • By allgyz
   Tjenare. Jag heter Edwin, är 17 år och gör musik. Jag släppte en ny låt tidigare ikväll och nu undrar jag vad ni tycker om den. Har ni några tips? Låter det förjävligt? Eller finns det chans att ni faktiskt diggar den? 
   Ha de gött😀
  • By DJ Huge
   Tjo, det har gått ett tag sedan jag gjorde inlägg här men här är en ny låt jag har jobbat på, skulle uppskatta lite feedback och vad jag skulle kunna bättra på.
   Tack på förhand
  • By Veniel
   Hello everybody, I was doing some music. Just check it out and tell me what I can do best.
 • Senaste låtarna

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.