Jump to content

1 Screenshot

About This File

Ny låt från mig vilket var ett tag sen. Hur ska man bäst bestämma stilen? Soft långsam gitarrpop eller?

Hur låter framförande, mix och låten i sig?

 

Ha det gott! :wub:

 

Ny version uppe! Mindre bas o lite annat småfix :)


What's New in Version 06/13/2016 09:16 AM   See changelog

Released

No changelog available for this version.


User Feedback

Recommended Comments

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • By Studio.se
   Måndagsintervjun: Cruzh berättar om hur inspelningarna till det nya albumet gått till då de befunnit sig på olika platser, en nostalgitripp till barndomen och bandets sammanhållning. 
  • By Baugarn
   Hej! 

   Jag har hållt på med musik i ca 8 år nu och har äntligen börjat komma på banan med vad jag faktiskt vill göra för typ av musik. Det är fortfarande en hobby, men önskar ju såklart att man kan börja jobba med det framöver- därför önskar jag 100% ärlig kritik/feedback. Kommer inte ta åt mig, så skäms inte.

   Detta är den senaste releasen men kommer snart att dumpa ut mer- i liknande stil. 
   Vill ni ha feedback tillbaka, så skriv bara det.
    
    
  • By MrBluesman
   Secret Circus är två svenska tvillinggrabbar som härjar och håller på att göra sig ett namn i den Amerikanska södern. De gör melankolisk rock som de beskriver som Death jazz, Gangster Folk och Pagan Country. Nu har de ett nytt album på G som de kallar "The Beginning is Near". Den består av 10 låtar skrivna "on the road" och handlar om livsval, kärlek och de många upplevelser och utmaningar som kommer med turnélivet. Soundet är eklektiskt och varierar från att vara mjukt och nostalgiskt till bombastiska och explosiva ljudlandskap. Första singeln heter Papier-mâché och är en bluesig rockrökare som kan kollas in här:
   https://www.youtube.com/watch?v=dO1shUK9Sc8
   Albumet är en hårdsatsning med stort fokus på ljudkvalitet i inspelning och mix för att få till en riktig HiFi-upplevelse som håller lyssnaren i ett järngrepp med en tredimensionell dynamisk ljudupplevelse drypande av känsla. Nära varma raspiga röster och tvillingstämsång varvas med stora äkta rumsreverb och en gitarrton att som skulle göra Robin Trower avundsjuk. Avnjuts bäst genom ditt bästa ljudsystem med ett glas favorit-whiskey vilandes på armstödet!
   ”The Beginning is Near” är färdiginspelad, mixad och mastrad. Secret Circus har just lanserat en kickstarterkampanj för att finansiera press och tryck av CD- och vinylskivor. På deras officiella kickstartersida kan man förbeställa skivan och få den innan släpp. Som extra grädde på moset får du på köpet omedelbart en exklusiv nedladdningslänk av albumet! Officiellt albumsläpp är i februari. 
   https://www.kickstarter.com/projects/852460441/the-beginning-is-near?ref=5oq80f
   Secret Circus har fötterna i rock, men då de har turnerat friskt i den amerikanska södern i åratal så har soundet influerats av Country- och Bluesmusiken, folket och miljön i sydvästra USA. –De sandiga oljefälten och outlaw country musiken i västra Texas, de öppna landskapen och tomheten i New Mexicos öken, bergen i Colorado, och i skarp kontrast skärgården, Östersjön och svenska skogarna. Allt är en del av ljudbilderna på "The Beginning is Near". 

   Originalverket till omslaget är gjort av konstnären Jodie Herrera och är målat med olja på trä.
  • By Andwuu
   God afton alla musikgalningar!
   Har sedan jag började spela elgitarr alltid spelat på transistorförstärkare eller hybrider (liksom min Vox VT40+ jag för tillfället använder) och börjar tröttna på den "skarpa" och tråkiga ljudet jag får vid overdrive. VT40+ var ett steg upp från det jag tidigare hade (Line 6 Spider III) då rördelen mycket väl färgade ljudet helt annorlunda, men det låter fortfarande lite väl torrt med dist.
   Då jag aldrig tidigare ägt en rörförstärkare skulle jag uppskatta lite råd och rekommendationer från er här på forumet. Jag tänkte att jag istället för att byta mickar på min gitarr (Epiphone Les Paul Standard, som jag tycker att jag fått ett riktigt fint ljud i med mindre modifikationer) kanske skulle investera i en riktig rörförstärkare för att utnyttja framtida gitarruppgraderingar bättre, då jag i dagsläget snarare känner mig begränsad till vad förstärkaren klarar av.
   Jag spelar all möjlig sorts musik; allt från gamla klassiska låtar med väldigt cleant ljud till skitigare musik á la Guns n' Roses, AC/DC med mera. Är inte så inne på ultra hi-gain "skrik-huvudet-av-dig" metal, så jag anser inte att jag behöver någon extrem dist, skulle det behövas får jag väl i värsta fall skaffa en overdrive/distpedal. Jag gillar helt enkelt mer klassiska rock/hårdrockstoner, och är ute efter någon förstärkare som kan producera ett varmt ljud även vid overdrive. Är även inne på att starta ett band med några jag känner, så ska väl möjligen vara en förstärkare som klarar av att kräma på höga volymer utan att sabba tonen (dock så vitt jag förstått det mickas de flesta förstärkare upp till PA-system för att låta högre?) som en transistorförstärkare hade gjort.
   Tar gärna emot en lista av förstärkare så jag kan testa dessa nästa gång jag besöker musikaffären. Kan även tillägga att jag efter att ha lyssnat på YouTube-klipp gillar tonen hos Vox AC30, men det verkar som att det krävs en overdrivepedal för att få mer gain till de lite tyngre låtarna. Vill gärna att förstärkaren ska vara köpbar utan att behöva sälja allt jag äger för att få råd.
  • By Jonterocks
   Tjabba!
   Skulle vilja tipsa om ett band vid namn "Angels Down". Jag lirar själv bas i det bandet.
   Vi spelar rock/sleaze och låter ungefär som Hardcore Superstar, Guns N Roses, Van Halen, Mötley Crüe med flera. Det blir en härlig blandning av allt så att säga!
   www.myspace.com/angelsdowntheband
   www.facebook.com/angelsdowntheband
   www.soundcloud.com/angelsdowntheband
   Vi lirar på B&B i halmstad ikväll så om ni är i närheten är ni hjärtligt välkomna!
 • Senaste låtarna

×
×
 • Create New...