Jump to content
Annons

About This File

Tjenare, hoppas kunna få lite feedback på min nya låt. Är nöjd med det mesta men eventuellt lägga ner lite mer tid på buildup:en och för den delen även mixen. Men ni vet säkert om fler saker, det är därför jag rådfrågar er om det är något som ni tycker sticker ut ur låten, något som inte passar in etc. Vad behöver jag alltså förbättra?

 

Tack på förhand!
User Feedback

Recommended Comments

Build-up/intro behöver lite mer jobb helt klart. Behöver behandla reverb med lite mer respekt gällande EQ band. Sen när riffen kommer in kring :47 behövs betydligt mer punch och det får man sällan i samband med reverb, i alla fall om de ligger direkt på instrumentet, läg dem på en FX kanal i så fall så kan du köra sidechain-compressor mot den sen så blir det lite bättre sound. Bättre punch får man ofta genom att inte använda sig av reverb utan snarare hålla det torrt. Compressor kan du prova leka lite med. försök dessutom få lite mer spik i de höga EQ banden på pianot och paden så det sticker lite mer. Väldigt mycket mellan register på det mesta just nu. Bättre försöka till vis mån låta olika instrument få herja i lite mer egna EQ band.

Bara några goda råd för att lyfta detta projekt.

 

Gällande själva flödet av låten, skulle behöva lite mer variation av något slag. Prova bara göra något break där du möljer på med bass synthen och kanske någon annan kool rå synth så får man lite mer "aha" upplevelse. i fall du mer är ute efter att jobba lite mer "loop" så är det effekter och tempo förändringar som behövs.

 

jobba på! :D

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Hej,

 

Jag skulle ändra din bassline så att den komplementerar rytmen lite mer. Ha inte din bassline där under hela tiden, utan använd den i samma takt som din percussion, låt den leva lite. Det blir mer kontrast om du inte har din bassline där hela tiden, och det är bra för din kick. Introt behöver mera variation också.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By willekillen12
   https://open.spotify.com/artist/7hmzjtb91NTHt02dlaiBRn?si=a3ingvP6RiaIW2rL92Vn2Q
   Min nya låt! Lyssna :)
  • By Sthlm Act
   Hej!
   Sthlm Act söker nu samarbete med textförfattare inom EDM. Har flera låtar som behöver text och ev. topline under 2020. Sångare/sångerskor finns men om du kan sjunga så är det naturligtvis ett stort plus. 
   Lyssna gärna nedan för referens.
   Skriv till oss på:  manager@sthlmact.com
    
    
  • By eeelias
   Hej!
   Jag började intressera mig för att skapa musik för ungefär ett och ett halvt år sedan. Jag har lärt mig mycket på vägen och har nu lagt upp en låt på SoundCloud som jag känner mig relativt nöjd med, men den kan såklart bli bättre.
   Jag önskar därför lite tips om vad som kan förbättras. Saker som jag kan tänka på när jag gör min nästa låt osv. Alla goda råd är såklart välkomna!
    
  • By DJ Huge
   Tjena!
   Gör mitt första inlägg här eftersom jag hörde att man kunde få feedback, så här är en låt jag gjorde för ungefär en månad sen. Har producerat musik i ungefär ett och ett halvt år nu. Skulle bli kul att se vad folk tycker om denna. Namnet är bara det första jag kom att tänka på ;).
   P.S. Jag har masterat låten med ett preset men masteringen kommer låta annorlunda när den är helt klar
 • Senaste låtarna

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.