Jump to content
Annons

ID (Progressive House) (Ny version)

Sign in to follow this  

About This File

Skulle gärna vilja ha lite åsikter om en låt jag gjort igår och nu på morgonen. Ljudet är lite lågt och det är något jag senare ska fixa till. Men om det är något ni känner av som sticker ut positivt respektive negativt hade det varit schyst om ni kunde upplysa mig om det. Tack i förhand!

 

EDIT: Ny version finns uppe! Har ändrat lite i melodin till andra break:et/"drop:et", har även lagt på 3 nya pianoslingor och andra effekter. Får det dock inte att låta som jag vill utan det känns aningen för tomt och för klent. La därför till en extra slinga på melodin, detta hjälpte lite men tycker inte den passar in riktigt (hör den bäst vid 3:00).

 

Precis som innan tar jag gärna emot åsikter för att sedan kunna fortsätta arbeta på låten. Tack till alla som har svarat och tack till ni som kommer svara!


What's New in Version 08/14/2014 01:45 PM   See changelog

Released

No changelog available for this version.
User Feedback

Recommended Comments

Tjena, clatchig melodi. Dock spontant så bör du lägga på delay på pianot och ev reverb(för att få det att låta fetare). Jag hade personligen lagt kanske 2 pianon till som "layer" till lead pianot(För att få det att låta fetare återigen). Lägg gärna till lite mer percussions i början för att variera när du kör ett och samma piano intro. Det jag menar, efter ca var 15:e 20:e sek släng på en extra percussion under uppbyggnaden. Hela grund iden tycker jag är grym om du slipar på den. Och lek med effekter, jag sitter själv och leker med effekter efter flera år och får aha upplevelser nästan varje gång. Prova dig fram:) Prova delaya percussions osv det är jävligt nice!

Keep it up!

 • Gilla 2

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Tja! Funkar bra som concept. Håller med Strandberg gällande pianot. Känns rätt dovt just nu, skulle behöva lite mer sting i det högre EQ banden. Prova även köra med kompressor på pianot testa dig fram lite med hur hård kompresionen ska vara, men det kan ge lite mer "hit" i själva slagen. Var inte rädd för att låta trummorna höras mer. framför allt kick och bas. Är trots allt dans musik.

Bara fortsätta!

 • Gilla 2

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Om jag får ge feedback på själva mixen så håller jag med SinSonic, Kicken är alldeles för svag, pröva lägg på en kompressor och lite EQ så är du hemma.

Mixen i övrigt är lite basfattig. Lägg på några baslayers och ev. en Sub.

 

Högpass och lågpass filters är ett väldigt enkelt sätt att få låten mer livlig.

Ladda ner något gratis sample pack och lägg på lite ljudeffekter (uplifters, downlifters, etc.)

 

Lycka till! :)

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By Sthlm Act
   Hej!
   Sthlm Act söker nu samarbete med textförfattare inom EDM. Har flera låtar som behöver text och ev. topline under 2020. Sångare/sångerskor finns men om du kan sjunga så är det naturligtvis ett stort plus. 
   Lyssna gärna nedan för referens.
   Skriv till oss på:  manager@sthlmact.com
    
    
  • By eeelias
   Hej!
   Jag började intressera mig för att skapa musik för ungefär ett och ett halvt år sedan. Jag har lärt mig mycket på vägen och har nu lagt upp en låt på SoundCloud som jag känner mig relativt nöjd med, men den kan såklart bli bättre.
   Jag önskar därför lite tips om vad som kan förbättras. Saker som jag kan tänka på när jag gör min nästa låt osv. Alla goda råd är såklart välkomna!
    
  • By DJ Huge
   Tjena!
   Gör mitt första inlägg här eftersom jag hörde att man kunde få feedback, så här är en låt jag gjorde för ungefär en månad sen. Har producerat musik i ungefär ett och ett halvt år nu. Skulle bli kul att se vad folk tycker om denna. Namnet är bara det första jag kom att tänka på ;).
   P.S. Jag har masterat låten med ett preset men masteringen kommer låta annorlunda när den är helt klar
  • By maxh04
   Har ni några bra sample packs som innehåller lite nice ljudeffekter för house (EDM) music.
   Och finns det några (VST) synthar som ni rekommenderar som fungerar med FL Studio 12 till Windows?
   Skicka gärna länkar till synthar och sample packs som ni tycker är bra för house produktion!
   Uppskattas väldigt mycket!
   Gärna någon bas samt strings synth och några andra synthar som är bra för EDM house dance breakdowns.
 • Senaste låtarna

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.