Jump to content
Annons

John Cage - The Birth Of John Cage

Sign in to follow this  

About This File

Tjena! Har en gjort en låt som heter "The Birth Of John Cage"

Alltså min första låt. Jag har hållit på med musik i snart 4 år!

Fyller 15 i år. Och Jag skulle gärna ha lite feedback :)

Så att jag gör det bättre i framtiden! ;)
User Feedback

Recommended Comments

Tja. Lite för monoton. Ska man ha det simpelt och monotont får man jobba med andra saker för att tillåta det att vara enkelt och monotont. Låten är väldigt överkomprimerad av kompressorer. Hörs tydligt på leadet som får jobba väldigt mycket mot kompressionen. Skulle nog rekommendera göra en sidechaining kompression mellan kicken och leadet för att ge det lite av rytmiken som bas synthen har tillsammans med kicken. Prova även göra en sender-bus på leadet och skicka den till ett lång reverb. låt denna bus få jobba mot kompressor kommer du kunna en vis rymd och yterligare rytmik till leadet.

Som tidigare nämnt är detta en rätt monotom enkel låt, så prova jobba in lite mer effekter som pitchande synthar. Tycka in bitcrushing i korta stycken några takter mellan åt för att ge lite mer variation.

Bara fortsätta! :)

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Jag vill inte vara den som är den, meeeen... Du borde nog kalla dig för något annat än John Cage :) För mycket historia i det namnet.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By Sthlm Act
   Hej!
   Sthlm Act söker nu samarbete med textförfattare inom EDM. Har flera låtar som behöver text och ev. topline under 2020. Sångare/sångerskor finns men om du kan sjunga så är det naturligtvis ett stort plus. 
   Lyssna gärna nedan för referens.
   Skriv till oss på:  manager@sthlmact.com
    
    
  • By eeelias
   Hej!
   Jag började intressera mig för att skapa musik för ungefär ett och ett halvt år sedan. Jag har lärt mig mycket på vägen och har nu lagt upp en låt på SoundCloud som jag känner mig relativt nöjd med, men den kan såklart bli bättre.
   Jag önskar därför lite tips om vad som kan förbättras. Saker som jag kan tänka på när jag gör min nästa låt osv. Alla goda råd är såklart välkomna!
    
 • Senaste låtarna

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.