Jump to content
Annons

Redaktionsbloggen

  • inlägg
    17
  • kommentarer
    34
  • visningar
    61 543

Bidrar till bloggen

Behringer både älskad och hatad


Mats Stålbröst

682 visningar

En av branschens giganter har anledning att fira. Det är nämligen 20 år sedan studiofantasten och amatörjazzpianisten Uli Behringer drog igång sitt, om man utttrycker sig milt, inte helt okända företag (på bilden ovan sätter han spaden i tårtan. Firandet skedde i samband med årets Namm-mässa i USA).

blogentry-1-010858300 1283529312.jpg

Få tillverkare av musikinstrument och studioutrustning väcker såna starka känslor som just Behringer – oftast negativa bör väl tilläggas. Åtskilliga är nämligen de personer som betecknar Behringer som en plagiatör helt utan skrupler, som i brist på innovativa idéer, kopierar andras framgångsrika koncept för att sedan framställa lågprisversioner i Kina.

Å andra sidan har Behringer gjort det möjligt för den breda allmänheten att införskaffa musikutrustning som i de flesta fall håller hyfsat hög kvalitet. Utan denna prispressande aktör hade kanske inte hemstudiobranschen sett ut som den gör idag.

Och något verkar ju Behringer ha gjort rätt. Man var bland de första musiktekniktillverkarna att etablera sig i Kina, redan på tidigt 90-tal. Idag har så gott som alla konkurrenter gjort samma resa.

På Youtube hittar du för övrigt ett reportage från Behringers enorma fabriksanläggning i Kina, som kallas ”Behringer City”:

/Mats på Studiored

behringer.jpg

2 Kommentarer


Recommended Comments

Dennis Nilsson (oregistrerad)

Postat

Behringers prylar är billiga, men min erfarenhet är att de låter oftast inget vidare. Har en parametrisk EQ som man kan använda som brusgenerator.

Link to comment

Jag har i alla fall haft stor glädje av både deras Bass V-amp och Guitar V-Amp 3. Låter bra i mina öron. Lite livigt sådär. Har precis skaffat en 3D Virtualizer till sången. Mycket bra sound. Och deras lilla hörlursförstärkarbox med fya volymer för bara 500 spänn är till och med i metall! Inga problem här.

Link to comment

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...