Jump to content
Annons

Davids första gig i Nashville efter flytten till USA


David Henriksson

226 views

Studios bloggare David Henriksson flyttade till Nashville i somras, här kan du följa hans äventyr som gitarrist i Music City.

Jag heter David Henriksson och det är en stor ära för mig att ha fått förfrågan om att skriva denna blogg på Studio’s hemsida. För att få veta lite mer om mig och min bakgrund så kan ni läsa intervjun som publicerades tidigare på Studio.se.

Jag anlände till Nashville runt en timme före midnatt torsdagen den 6 juli. Där blev jag upphämtad av min gode vän Kyle som jag skulle bo hos den första veckan. Efter lite ”recap” med Kyle, som jag inte träffat på över två år, och en god natts sömn så var min plan klar inför de närmsta dagarna. Jag skulle planka låtar. Och öva. Och sen repetera detta. Om och om igen. Lyckligtvis hade jag nämligen fyra gig bokade redan under den kommande veckan. Jag var fast besluten om att jag inte tänkte göra en godkänd insats på dessa gig. Jag skulle prestera betydligt bättre än så.

2548012560_red.jpg.97436f5f410354092caf8424cef79a58.jpg
På huvudgatan Broadway i Nashville kryllar det av coverbands-ställen.

Jag fick hjälp av Kyle att installera mig i hans hemstudio så att jag på ett bekvämt sätt skulle kunna förbereda mig inför dessa gig. Det första giget jag skulle spela var med indierockbandet The Prescriptions. Jag hade fått tolv låtar att lära mig och tydliga instruktioner om vilka partier som jag skulle kolla in specifikt eftersom det även ingår två andra gitarrister i bandet (varav en växlar mellan elgitarr och lap steel).

Trots att det var välarrangerade låtar och bra mixat så var det bitvis svårt att identifiera vad ”gitarren som är panorerad till höger gör i sticket” då det även var en hel del effekter på vissa av gitarrerna. Vid några tillfällen tillbringade jag säkert 15 minuter med att dissekera fem sekunders musik för att försöka lista ut EXAKT vad och hur gitarristen som jag skulle ersätta hade spelat på inspelningarna. I flera av låtar så var det nästan inte ett enda mönster som upprepades utan varje gång det var en ny vers så spelades någon liten annorlunda figur. Ofta subtila grejer, men jag ville verkligen få till det så nära deras inspelningar det bara var möjligt. 

Det hårda jobbet visade sig vara värt det, jag repade med bandet två gånger innan giget och de var verkligen supernöjda över hur väl jag hade förberett mig. Härligt! På tisdagen den 11 juli spelade vi på ”Acme Feed & Seed” som i mångas ögon är det creddigaste stället på den annars coverbands-dominerade huvudgatan Broadway. Denna gata ligger i downtown-området och det fullkomligt dräller av barer som har livemusik. Många har tre band som spelar fyra timmar vardera. Varje dag! Heelt galet!

Som sagt så är det dock mycket coverband och mycket turister som hänger på denna gata. ”Acme” har dock en annorlunda profil och det är ofta originalakter som står för musiken på deras scen. Jag har också en viktig koppling till det här stället eftersom att det var här jag träffade och lärde känna Guthrie Trapp, en Nashville-baserad gitarrist som gjorde mig den enorma tjänsten att agera som min sponsor för mitt arbetsvisum. Därför kändes det extra kul att se Guthrie i publiken denna kväll! Giget gick finfint och efter att Hays, sångaren i The Prescriptions, hade presenterat mig så det ett gäng i publiken som ropade ”We want David! We want David!”…

2812879145_red.jpg.f1c5b58e15ff12fad5bfe800561b8285.jpg
Första giget gick riktigt bra tack vare hårt arbete med förberedelser.

Jag vill lova att det kändes otroligt skönt att ha klarat av det första giget i min nya hemstad - MUSIC CITY!

I nästa veckas inlägg så kommer jag berätta om de resterande tre giggen som jag hade första veckan. Jag kan avslöja att jag redan då fick möjlighet att resa utanför Tennesse och spela i flera andra delstater…

Check out my blog on studio.se here!

Check me out here:
www.facebook.com/davidhenrikssonmusik
www.instagram.com/davidhenrikssonmusik
www.youtube.com/davidhenrikssonmusik

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...