Jump to content
Annons

Så bygger du din egen studio-eq


HoboRec

678 visningar

Den här veckan bygger jag en eq från DIY Recording Equipment. Eq:n heter EQP5 och är ett passivt frekvensfilter som baseras på en enklare variant av klassiska Pultec. Den färdiga eq:n är en modul för 500-lunchbox som från början lanserades av API.

När du beställer ett kit får du hem allt som behövs för att bygga, det enda du behöver ha själv är en lödkolv, lödtenn och en stjärnmejsel och så klart en 500-lunchbox eller rack av valfritt fabrikat. En stor fördel med det här bygget, framförallt för nybörjare, är just att det är för 500-serien så du behöver inte jobba med någon stark elektricitet.

Alla komponenter är uppdelade i numrerade påsar i den ordning det rekommenderas att bygga ihop EQn, och det finns detaljerade instruktioner att hitta på tillverkarens webbplats. Så länge instruktionerna följs borde även nybörjare klara av det här bygget utan större problem, så länge någorlunda lödningsfärdigheter finns. Har du ingen som helst erfarenhet av att löda sen tidigare rekommenderas att börja med att löda några gitarr- eller mikrofonkablar, samt eventuellt börja med någon billigare byggsats för att doppa fötterna, så att säga.

I och med att jag skulle filma och prata samtidigt tog detta bygget ungefär tre timmar, så en eftermiddag borde räcka så länge du inte stöter på några större problem. I nästa avsnitt återkommer jag med ljudtester. Se videon nu!

Ulf Blomberg
Producer & Audio engineer
+46709184758 | www.hoborec.com

Läs mer: HoboRecs samtliga blogginlägg >

0 Kommentarer


Recommended Comments

Det finns inga kommentarer att visa

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...