Jump to content
Annons
  • entry
    1
  • comments
    0
  • views
    924

Beskrivning av rummet


Torbjörn Sjöberg

662 views

Rummet är 5 x 3,9 x 2,6 m. Golvet ligger på markplattan av betong, sen parkett på det. Höger vägg; ljudisolerande vägg mot vardagsrum. Dubbla gips på båda sidor och luftspalt/ isolering emellan. Frontvägg och vänster vägg; yttervägg med en gips in mot rummet och sedan " miljömässig isolering" ca 20 cm till yttervägg som är ett tunnt, sprutat skickt typ en gipsskivas tjocklek. Vi får inte fästa något i ytterväggen då det är olika tätskickt som inte får perforeras. Bakvägg; 20 cm betong som sitter ihop med betongplattan, golvet. Tak; 20 cm betong som sitter ihop med bakvägg, och därmed även golvet.

Jag vill alltså först se till att ljudisolera rummet och i nästa steg få till akustiken så gott det går med den lilla volymen. Som ni förstår vill jag hitta en lösning som inte stjäl för mycket volym men att jag ändå kan ljudisolera det mot grannen ovanpå. Jag har bara den grannen att ta hänsyn till, annars är rummet kopplat mot trapphuset. 
Min tanke är att det bästa är att försöka få till " ett rum i rummet" på ett smart sätt och jag behöver Er hjälp 🙏
1. Ska jag bygga ett flytande golv eller funkar det att utgå från den bottenplatta jag har? Om jag ska bygga ett flytande golv; byggtips och tankar om ett golv som är tunnt men ändå kan funka skapligt att inte skicka vidare stomljud/basljud i huskonstruktionen.

2. Hur bygger jag väggar och tak? Jag tänker mig två - tre gips och på nåt sätt avkopplat från ordinarie väggar/tak? 
3. Ventilation; huset är alltså ett "miljöhus" och uppvärmning/ventilation sker via ett värmeväxlingssystem. Luft tas in från kök och två badrum och går via värmeväxling ut i de andra rummen. Jag får inte störa den cirkulationen nämnvärt, men någon form av ljudledning/ljudisolering krävs vid de två utblåsen i musikrummets tak..

Jag hoppas med dessa grundparametrar att jag kan sporra er kreativitet och emotser byggtips och ideer😁👍

Vänligen Tobbe

 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...