Jump to content
Annons

Dags att byta förstegsrör!


HoboRec

544 visningar

Den här veckans videoblogg kan tyckas ha ett något otydligt syfte. Det började egentligen med att jag skulle försöka fixa i ordning min bandkamrats Orange-förstärkare som börjat brusa och spraka oroande mycket.

Jag kan redan nu säga att mitt ingrepp inte löste problemet över huvudtaget men Björn, som min bandkamrat heter, upplevde vid nästa rep att det var lite mer “punch” i ljudet. Då hör det till saken att han inte visste om att jag mekat med hans förstärkare.

Så, även om det blev ett misslyckande i huvudsak så visade det sig att det var väldigt enkelt, och relativt billigt, att byta förstegsrör. Det är inte alls lika knepigt som att byta slutstegsrör, där en behöver ställa in bias och så vidare. Dessutom kan en testa lite olika sorters rör för att få fram olika karaktär. Därför tänkte jag dela med mig av mitt tappra försök ändå. Dels kan det ju vara så att det löser någon annans liknande problem, eller så kan en bara ha kul med att byta rör.
Var försiktig!

Även om det är lätt så ska en vara extremt försiktig när en rotar runt i rörförstärkare, eller i vilken annan elektrisk utrustning som helst. Petar en på fel ställen kan det vara livsfarligt, så låt bli om du inte har koll. Jag tar som du kanske förstår inget som helst ansvar. Jag tänker också låta detta avsnitt vara en del i ett offentligt och kollektivt felsökande. Om du tror att du vet vad det kan vara för fel på stärkaren skriv gärna ett mejl, eller lämna en kommentar.

 

Ulf Blomberg
Producer & Audio engineer
+46709184758 | www.hoborec.com

Se alla HoboRec:s video-bloggar på Studio här

0 Kommentarer


Recommended Comments

Det finns inga kommentarer att visa

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...