Jump to content
Annons
  • entry
    1
  • comments
    0
  • views
    697

Tankar och lite musik


gurraljung

392 views

Tjena!

Är en aspirerande musiker, vilket mål det har vet jag inte men ska nog inte haka upp mig på mål. Det kanske mer är en idé om vart man vill komma. Har hållit på med musik ett bra tag och jag hoppas att det genom åren har blivit lite kvalité över musiken jag gör! Spelade akustisk gitarr på musikskolan som liten och vidare genom högstadiet. På gymnasiet blev det estetiska linjen, fast jag va lite i skymundan hela tiden, tog aldrig för mig. Under den tiden utvecklade jag mig mer mot sång och el-gitarr. Måste erkänna att teori inom musik aldrig fångade min uppmärksamhet och jag skulle kunna resonera över varför det kan vara överskattat, men det är det inte. Nog mer en idé som kommer från att jag inte kan teori så bra, jag inte helt värdelös förstås! Efter gymnasiet slutade jag nästan helt med att spela cover och sånt. Det kändes lite meningslöst att sitta och spela andras musik när man kan göra egen. Tror det handlar mycket om att våga göra egen musik och inte skämmas över hur det låter. Ingen är bra till att börja med utan det är något som byggs upp och formas efter vad du har lyssnat på genom hela livet. Det är mycket intressant det här med hur ett sound är och varför någon har just ett sound och varför andra inte har det? handlar det om att forma ett tänk genom all erfarenhet man har av musik som passar den "normala" människan, tex inom pop. Numera lyssnar jag på nästan allt, kanske inte country eller dansband (kanske nån dag, vem vet) men det är något jag verkligen är tacksam över. Förmågan att kunna lyssna på det mesta och se något bra i det, det blir så spännande att skriva musik då, själv.

Är ganska ny när det gäller mixning och det är nog det jag vill förbättra mig i. Just nu är jag nog en typisk sån som gör små snuttar och ofärdiga låtar som ligger i högar. Här är ett litet smakprov som jag är nöjd med, hör potential men har inte lyckats få fram allt som jag vill. Ni för bedöma själva! For a Friend heter den och är lite glad electro..heh.

 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...