Jump to content
Annons
  • entries
    7
  • comments
    18
  • views
    12,657

About this blog

Om allt och inget....

Entries in this blog

Hemstudio för 2000 spänn, är det möjligt?

Jajamen, allt inkluderat!  Gjorde en liten video med 80tals inspiration med precis de grejerna som är med i videon. Beg laptop, ljudkort, keyboard(litet men ett keyboard), mick med kabel (helt förfärlig) och hörlurar = 2000 SEK      

drloop

drloop

Superduo - Superunknown

Vill börja med att säga att det är kul att få tillbaka bloggarna på Studio, woho! Tänkte fortsätta temat med samarbeten. Det är trots allt möten och intryck som får mig att skriva musik. På ett annat forum (99musik.se) så gjorde man en utmaning där man skulle skriva musik tillsammans. Med hjälp av lottning parades man ihop med sin låtskrivar partner. Utan den utmaningen hade aldrig den här låten kommit till. Helt klart en genre som jag kanske inte normalt verkar i men som jag gillar. 

drloop

drloop

100% sample free, synthpatchar

Jag brukar ibland utmana mig själv att skapa synthpatchar i olika genres för att både träna mig och uttöka mitt eget ljudbibliotek. Denna gång bestämde jag mig för att skapa ljudpatchar i Tom Wolgers anda. Tom spelade med Lustans Lakejer, gjorde flera roliga projekt Mockba Music och Paris Bis med Irma Schultz. Tjocka maffiga "analoga" sound är uppgiften med andra ord. Längst ned finns en liten demo på hur ljuden blev. Jag började med en patch som jag kallade soft_lof_patch. D

drloop

drloop

Styra syntar med rösten

Jag håller på att förbereda mig för lite nya äventyr. Modulsyntträsket, eruorack (eller eurocrack som en del kallar det).   Nå, innan dess har jag provat en del roliga grejer som att omvalda rösten till CV signaler. CV har man för att styra signaler i modulära system, det kan vara envelop, lfo eller tonhöjd. Så nu har jag provkört lite i Reason och provat att få min röst att styra diverse tingestar i Reason. Tonhöjd, filter och hastighet på LFOer kan tex styras med röste

drloop

drloop

Att välja nya monitorer när ens gamla favoriter gått sönder.

För två veckor sedan gick ett av mina element sönder till mina monitorer ett par Blue Sky Mediadesk. Jag älskar verkligen dessa lådor. Men jag har första versionen av Mediadesk och det fanns inte reservelement till dessa längre. Vänligt nog blev jag erbjuden av generalagenten att få köpa nya topplådor (Mediadesk består av subbas och toppar där all elektronik finns i subbasen) till ett bra pris. Det blev dock bra mycket dyrare än jag tänkt mig från början så jag började lura på om jag s

drloop

drloop

Internetmöten

Jag gör all möjligt sorts musik för mig själv. Att jag sedan tillsammans med min partner in crime publicerar denna officiellt är en extra krydda. Senaste släppet gjorde vi ett avsteg från vårt vanliga syntsound vi har i Thinkingmachine och skapade då Third Machine. Gitarrbaserad mjukispop kan man beskriva den senaste låten som. Nu är jag ingen gitarrist så jag frågade runt på några forum om någon ville en lägga gura på vår låt. Ola J svarade, och levererade i min smak ett fullständig lysand

drloop

drloop

Möten, så viktiga...

Jag har gjort musik sedan jag klarade sitta på en pianopall. Det mesta blir så där, men ibland blir det riktigt bra.   Gjorde ett långt uppehåll, ramlade tillbaka igen och tycker det är galet ball att skapa.   Har en poporkester ihop med en gammal kollega, Thinkingmachine. Jag har alltid sökt efter sångare att jobba ihop med. Nu sjunger jag själv och tack vare Mikael så vet jag att det egentligen var en textförfattare jag sökte i alla år. Tur att jag kom på det

drloop

drloop

×
×
  • Create New...