Jump to content
Annons
  • entries
    3
  • comments
    5
  • views
    5,355

About this blog

I musikskapande kan allt hända om man släpper alla "måsten"! (In English below)

Jag är Atla Daga. En musikskapare bosatt i Stockholm. Jag började göra musik 2016, och har jobbat i Cubase, Reason och Logic. Jag skriver, och producerar min egen musik, från start till slut, med allt vad det innebär.

Jag har även skapat musik tillsammans med andra artister, och har då bidragit med texter, sång och ideér till dessa låtar. Jag kommer att blogga om kreativt musikskapande, och visa hur jag går tillväga för att skapa musik, som kanske inte är inom ramen för "hur man brukar göra". Detta för att förhoppningsvis ge lite ny inspiration till andra människor.

Jag har studerat till maskiningenjör på KTH i Stockholm, industriell design på Örebro Universitet, samt statistik på Stockholms Universitet. Jag har dansat i nästan hela mitt liv, bland annat på Balettakademien.

Att skriva texter har alltid varit en stor del av mitt liv, och en del av sångtexterna kommer från mina egna dikter.


Du finner mig även här:
https://www.reverbnation.com/httpssoundcloudcomsaltlakrits1
https://open.spotify.com/artist/6LNlvSRNEl5tHcgM55Y7C2?si=Cy6q2TROTI68Pvi5h4fh6Q
https://site.spinnup.com/atla-daga/
https://www.youtube.com/channel/UCzJ6zpXkZ8MYklmCrjk4U0Q

---------------------------------------------------------------------------
ENGLISH:
 
I am Atla Daga and was born in Sweden, and lives in the capital city of Sweden, Stockholm. I have studied Mechanical Engineering at KTH Royal Institute of Technology, math at Stockholm University and Industrial design, Floristics, and Ergonomics at Örebro University.
 
I have worked as an engineer at Atlas Copco Rock Drills, and ABB. I have also been dancing all my life at Balettakademien Stockholm, among other places. Writing has always been a part of my life and all of my lyrics come from my own poems. I started making music in January 2016, which includes production work using Logic Pro X. I have collaborated with many other artists providing vocals and inspiration in these productions.

Entries in this blog

Bygga upp låtar – var börjar man när man saknar inspiration?

Bygga upp låtar – var börjar man när man saknar inspiration? Jag får ofta frågan hur jag bygger upp en låt, kanske för att mina låtar är lite annorlunda? Jag vet ej! Jag tror kanske att många lätt fastnar i en mall om hur deras låtar bör låta. Släpp det, och släpp alla oskrivna regler vad gäller refräng, vers osv. Hur känner du dig just idag? Passar ett mjukt ljud, eller är du lite arg?  Lite idéer från mig: 1. Börja helt planlöst. Tänk inte ”hel låt” när du börjar. Det är lätt at

Atla Daga

Atla Daga

Skapa melodier om du inte kan göra melodier

Hur skapar man en melodi om man inte kan göra melodier? Det är mycket lätt att fastna, när man sitter där på sin kammare och ska skapa en melodi. Misströsta inte. Det finns alltid nya sätt att göra saker på. Här, en idé från mig. (In English at the bottom of the page). 1. Ta en enkel musikslinga och lägg in den i ditt DAW. Det behöver inte ens vara musikstycket du ska använda senare, det kan lika gärna vara en loop, eller motsvarande. 2. Låt musiken rulla. Spela in en röstslinga – utan

Atla Daga

Atla Daga

Skriva låttext med utgångspunkt från musiken

Ett stort dilemma för många artister är texten. Misströsta ej – det behöver inte vara så svårt som det känns ibland! (In English at the bottom of the page) 1. Musiken! Den är ju det viktigaste. Jag brukar lyssna på låten jag ska jobba med, och koppla bort allt annat. Jag är ”i musiken”. 2. Varje ton i låten ger mig associationer. Jag skriver ner alla ord jag tänker på när jag hör tonerna. Tonerna ger mig oftast ett ord, även om jag kanske måste lyssna flera gånger. 3. Jag tänker a

Atla Daga

Atla Daga

×
×
  • Create New...