Jump to content
Annons
  • NAMM 2021: Apogee släpper Symphony ECS Channel Strip och ClipMic digital 2

    Apogee Digital har släppt två välkomna nyheter. Välrenommerade ECS Channel Strip släpps som plugg till ditt inspelningsprogram och den lilla mikrofonen ClipMic digital 2 ansluts till iPhone för smidig ljudinspelning.

    Björn Olsberg

    Apogee-ClipMic-digital-2_artikel.thumb.jpg.d073fd67236f0d4c7545b30636ad245d.jpg

    ClipMic digital 2
    Här pratar vi om andra generationen av Apogees lilla mikrofon som sätts fast med ett clip på tröjan eller skjortkragen, och som ansluts till iPhone eller iPad. Nytt för denna generation är en ny, kompaktare kapsel som gör mikrofonen ännu mindre. Samtidigt används fortfarande Apogees välrenommerade digitala omvandlare vilket ger ett ljud med mycket låg brusnivå (10 dB lägre grundbrusnivå, enligt Apogee). Nytt är också att micken fungerar med macOS och Windows 10, förutom till iOS som tidigare. För dig som besökare av studio.se är den mest intressant till events, enklare framträdanden, streaming av olika slag samt inspelning av dialog till film.

    Svenskt pris ligger på 2 295 kr inklusive moms.

    Läs mer hos Apogee.

     

    Symphony-ECS-Channel-Strip-Vox-Female_artikel.thumb.jpg.979480dd41bc78c0fe1ae0d2b6b0e796.jpg

    Symphony ECS Channel Strip Plugin
    Den här har tidigare bara funnits till Symphony-interfacen men får nu springa loss som native-plugg bland inspelningsprogrammen. Symphony ECS Channel Strip (där ECS står för Equalization, Compression och Saturation), har finjusterats av den smått legendariska fixaren Bob Clearmountain. Han är en av dem som verkligen har jobbat med, typ, alla.

    Värt att nämna är att EQ-delen av kanalstrippen utgår från 70-talets hårdvaru-EQ:ar med ganska djärv inverkan på signalen. Kompressorn klarar sidechaining med aggressiv kompression utan att resultera i ett för pumpande sound, och saturation-delen lägger till valfri nivå av harmonisk distorsion.

    Svenskt pris ligger på 3895 kr inklusive moms.

    Läs mer hos Apogee.

    Vi kan även passa på att nämna att de flesta av Apogees ljudkort och pluggar nu är kompatibla med macOS Big Sur. Stödet för Apple Silicon (M1) är utlovat och kommer inom kort.

    Svensk distributör är Luthman Nordic.


    Användarrespons

    Recommended Comments

    Det finns inga kommentarer att visa



    Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

    Du behöver vara medlem för att delta i communityn

    Bli medlem (kostnadsfritt)

    Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

    Bli medlem nu (kostnadsfritt)

    Logga in

    Har du redan en inloggning?
    Logga in här.

    Logga in nu

  • Studio nb_2_2.jpg

×
×
  • Skapa ny...