Jump to content
 • Sign in to follow this  

  Luthman är tillbaka som distributör


  Björn Olsberg

  Efter några hektiska veckor och hot om konkurs är nu Luthman tillbaka igen.

  Som Studio rapporterade den 15 oktober så begärdes distributören Luthman SMTTS AB i konkurs. Glädjande nog har vi meddelats om att företaget, som nu heter Luthman Nordic AB, är igång igen och tar order precis som vanligt och levererar inom några dagar.

  luthman.thumb.jpg.19e40bbfce8e78f29f96f7f04e57b609.jpg

  Företaget meddelar också att de har många varor i lager och får påfyllning inom kort där det finns luckor.

  Luthman är i skrivande stund på väg att flytta till nya lokaler i Rosersberg, strax söder om Arlanda utanför Stockholm och från och med den 15 december kommer hela huvudkontorets verksamhet skötas därifrån.

  Luthman Nordic AB är distributör för bland annat Gibson, Alto, Blackstar, Cort, M-Audio, Apogee, K&M, Akai, GHS Strings med flera.

  Webbadress: www.luthman.se

  Edited by Björn Olsberg

  • Gilla 1
  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.



  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Similar Content

  • By Björn Olsberg
   Sedan den här veckan står det klart att musikkedjan 4Sound även i Sverige går i konkurs. Det innebär att butikerna stänger och att Sverige tappar den största kedjan av musikbutiker.
   Företagen Music Retail Sweden, Music Retail Norway och Music Retail Denmark som driver butikerna i respektive land är bankrutta. I Danmark är detta inga nyheter, men det står nu klart att även de svenska 4Sound-butikerrna går i konkurs.

   Meddelande på 4sound.se
   Alla bolag ägs av MRH Group (Music Retail Holding) i Norge och de äger även den svenska distributören Luthman SMTTS AB, men vad exakt som kommer att hända är oklart just nu.
   Peter Felldin som är marknadschef på MRH kommenterar:
   – Det är ett stort antal bolag som är involverade och vi håller just nu på att se om det finns en framtid någonstans.

   Utdrag från allabolag.se
   Enligt en källa till Studio är det främst butikerna som har dragits med ekonomiska problem och inte har haft möjlighet att betala sina leverantörer. Och eftersom butikerna enligt samma källa är värda mindre vid en försäljning än vad skulderna ligger på så valde banken att dra in krediten och försätta MRH i konkurs.
   Hela situationen är naturligtvis mycket olycklig och innebär att antalet musikbutiker blir ännu färre. Eftersom det är stora lager involverade i en sådan här konkurs så kan vi bara spekulera i hur det kan se ut för tillverkare av musikutrustning och hålla tummarna för att inte andra företag dras med i konkursen.
  • By Björn Olsberg
   Vi har precis nåtts av beskedet att även distributören Luthman har begärts i konkurs. Beskedet kommer i kölvattnet av att den norska ägaren och koncernen MRH är begärd i konkurs.
   En av de största distributörerna av musikutrustning i Sverige, Luthman SMTTS AB är begärd i konkurs. Som vi tidigare har rapporterat står det klart att de norska, danska och svenska 4Sound-butikerna lägger ner och har utförsäljning i morgon onsdag.
   I brevet som gick ut till kunder står följande att läsa:
   I brevet framkommer att Luthman fortfarande tar emot ordrar, men att transporten ombesörjs av köparen som då ska mejla sin egen fraktsedel till lagret@luthman.se.
   Luthman SMTTS AB är en sammanslagning mellan ursprungligen tre distributörer: Luthman, Svensk Musik och TTS.
    
  • By caveman
   Jag har försökt hitta bra svar på mina frågor här på forumet och på andra ställen men har inte träffat rätt...
   Ja, vad är egentligen meningen med att starta ett eget skivbolag för att ge ut sitt bands egna grejer?
   ISRC/bolagskod kan man få som privatperson (jag har själv fått det). Så varför inte bara ge ut sin skiva under sitt artist/bandnamn? "All rights reserved © bandnamn".
   Det känns som det här med eget skivbolag bara är något på pappret, eller finns det någon fördel? Är det något jag missat?
   Ses man som mer seriös och intressant för arrangörer, journalister och sånt om man har eget skivbolag, eller ligger på indiebolag?
 • Utvalda blogginlägg

 • Veckans populäraste ämnen

 • mixakuten_ingang.jpgMIXAKUTEN
  Som medlem får du kostnadsfri hjälp med mixning eller mastring av din låt.
  Läs mer >

 • Utvalda pressmeddelanden

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.